Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Види мінітракторів: ключові особливості, переваги та недоліки

На зміну габаритному сільськогосподарському устаткуванню прийшла компактна мінітехніка, що стала незамінною серед спільноти фермерів, садівників та будівельників. Вона зручна в управлінні, досить функціональна, а головне дозволяє економити паливо і, відповідно, бюджет.


Види мінітракторів: ключові особливості, переваги та недоліки

Існує три основні види мінітракторів – так звані, райдери та садові трактори та, безпосередньо повноцінні мінітрактори. Незважаючи на відносну схожість, і ті, й інші, і треті мають низку особливостей. Про це нижче.

Райдеры или специализированные трактора для скоса травы

Райдер - невелика техніка, призначена спеціально для роботи на газонах. Вона має невелику вагу та специфічну форму коліс, за рахунок чого під час робіт абсолютно не шкодить садовим рослинам.

Переваг у райдера вистачає..

  • Техніка зручна на малих ділянках, де габаритні агрегати не зможуть виконати повний обсяг потрібних робіт.

  • Райдер максимально зберігає цілісність газону.

  • Існує спеціальне обладнання, за допомогою якого можна дещо розширити функції райдера, а саме зібрати скошену траву, провести хімічну обробку чи полив газону.

Садові трактори – «золота середина» для малого господарства

Садовий трактор - оптимальний варіант для малої та середньої ділянки. Він трохи більший за райдер, але за рахунок цього відрізняється більшою потужністю і, відповідно, продуктивністю.

Такий трактор може виконувати набагато більше функцій. Наприклад, покіс трави, збирання снігу, обробку землі та вантажні роботи.

Потужні мінітрактори для повного спектру господарських робіт

Зрештою, останній вид тракторів відноситься до потужних машин, здатних обробляти до 20 га. Активно застосовують у приватних фермерських господарствах, орієнтованих на промислове виробництво сільськогосподарських культур.

Примітно, що мінітрактор чудово взаємодіє з численним навісним обладнанням, за що палко любимо фермерами. Простіше кажучи, легко справляється з усіма функціями повноцінного трактора, але призначений для ділянок середньої величини.

Райдер, садовий трактор або мінітрактор – вирішувати вам. Орієнтуйтеся насамперед на роботи, які ви виконуватимете за допомогою трактора. Це допоможе зробити правильний вибір.


 

Виробники