Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Як відбувається обкатка нового мототрактора?

Не секрет, що для справної роботи мототрактора важлива його обкатка одразу після покупки. Чому це важливо та як це зробити?

Як відбувається обкатка нового мототрактора?

Обкатування мототрактора – важливий етап підготовки техніки до активної експлуатації. Проводиться, зазвичай, відразу після придбання чи ремонту. Поговоримо сьогодні про те, як правильно виконати обкатку нового мототрактора, навіщо вона взагалі потрібна і чому не варто її нехтувати.

Навіщо потрібна обкатка новому мототрактору?

Говорячи простими словами, обкатка – це своєрідне притирання всіх деталей у режимі, що щадить. Обкатуючи мототрактор з оптимальним режимом навантаження, ви даєте можливість техніці розігрітися для подальших польових і господарських робіт.

Правильно обкатаний мототрактор працюватиме справно набагато довше, ніж необкатаний.

Важливо правильно підібрати масло та оптимальний рівень навантаження під час обкатки. Як правило, в інструкції виробником вказані необхідні параметри для виконання підготовчих робіт. Дотримуйтесь їх: це виключить будь-які проблеми та труднощі.

Основні правила обкатки

Якщо слідувати всім рекомендаціям виробника і ретельно дотримуватися інструкції, то обкатувати мототрактор потрібно в 3 основних етапи:

  • Без навантаження;
  • Без навантаження із передачами;
  • З різними навантаженнями.

Важливо перед обкаткою перевірити всі деталі, кріплення, змастити всі механізми і вузли, відрегулювати оптимальний рівень тиску в колесах, заправити трактор паливом і т.д.

Як тільки підготовчі операції закінчено, проводиться обкатування без додаткового навантаження. Спочатку протягом чверті години (5 хвилин – мінімальна частота, 10 – зі збільшенням). Перші 15 годин роботи мототрактора – це легкі транспортні роботи, що переходять плавно в польові на знижених передачах (сінокіс, обробка міжрядь, посів).

Обкатальний період дозволяє переконатися у справності мототрактора, його придатності до подальших робіт, а також виявити його можливі слабкі сторони, зрозуміти, на що потрібно звернути увагу та вчасно виправити.

Виробники