Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Професійний мотоблок чи аматорський культиватор?

Багато садівників і завзятих селян якщо і не купують професійний мінітрактор, то намагаються обзавестися хоча б непоганим мотоблоком. Чому б і ні? Адже відмінне рішення: і коштує недорого, і функцій виконує достатньо, щоб сповна заощадити час і сили.

Професійний мотоблок чи аматорський культиватор?

Однак багато хто з них все ж таки припускається серйозної помилки: купують професійний важкий мотоблок і ... абсолютно не використовують його функції сповна, тим самим автоматично роблячи свою покупку невигідною. А є інша категорія людей: вони купують культиватор, намагаються його використовувати на городі та полі (і навіть встановлюють потужніше двигуни!), після чого розчаровуються та шлють негативні відгуки продавцю.

Тож давайте поговоримо про те, як зробити правильну покупку мотоблоку і залишитися у виграші.

Коли потрібен аматорський мотоблок чи культиватор? 

Культиватор – досить легка техніка, яка підходить для виконання базових робіт на городі. Найчастіше його використовують для догляду за садом та саме садовими рослинами.

Коштує такий культиватор зовсім недорого. Саме це і приваблює користувачів насамперед. Однак зверніть увагу: купувати таку мототехніку логічно, якщо ви не плануєте займатися серйозними сільськогосподарськими справами та обмежуєтеся лише садом.

Коли варто купувати професійний важкий мотоблок?

Тяжкі мотоблоки відносяться до професійної сільськогосподарської техніки. Як правило, вони мають потужність до 10 к.с. непогано працюють у комплексі з навісним обладнанням. Такі пристрої можуть допомогти без проблем:

  • Зорати землю;

  • Підгорнути грядки;

  • Провести боронування;

  • Здійснити полив та багато іншого.

Зазначимо, що важкі мотоблоки непогано показали себе і в саду. Однак якщо ви не збираєтеся використовувати весь потенціал пристрою, варто віддати перевагу машині легше, інакше така дорога покупка буде абсолютно безглуздою.

Загалом намагайтеся керуватися особливостями власного господарства. За необхідності, скористайтесь консультацією спеціаліста. Він завжди допоможе.


 

Виробники