Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Гербіциди у сільському господарстві: види та застосування

Вміле застосування гербіцидів (спеціальних хімічних речовин) дозволяє позбутися бур'янів протягом усього сезону. Примітно, що їх використання можливе лише проти бур'янів. Для інших цілей вони не призначені.

Гербіциди у сільському господарстві: види та застосування

Гербіциди бувають двох основних видів і розділені за принципом дії – спрямованого (суцільного) значення та вибіркового впливу. Знаючи специфіку роботи з ними, ви зможете виростити справді добрий урожай.

Засоби суцільної чи спрямованої дії

Препарати, що належать до цієї категорії, діють на всю територію і, природно, не вбивають всю рослинність. Подібні радикальні заходи є логічними у випадках, коли будь-які рослини протипоказані на майданчику.

Умовно такі гербіциди можна поділити на 3 основні категорії.

  • Контактні, що взаємодіють безпосередньо з рослиною, потрапивши на його листя та стебла. В результаті бур'яни жовтіють, в'януть і повністю висихають.

  • Ґрунтове, що знищує насіння рослин, яке встигло запліднити. Додаються безпосередньо в ґрунт і не дають бур'янам прорости.

  • Системні – найагресивніші та найефективніші гербіциди, спрямовані на знищення кореневої системи бур'янів.

«Виборчі» гербіциди

На відміну від гербіцидів суцільної дії, ця група впливає лише на окремі види тих чи інших бур'янів. Тут при виборі слід уважно читати інструкцію препарату: там зазначена вся необхідна інформація про назви рослин, рівень токсичності для людини та навколишнього середовища.

Розпорошувати гербіциди дуже зручно. Особливо, якщо у вашому арсеналі є мінітрактор з обприскувачем. Вручну можна впоратися стандартними способами за допомогою переносного обприскувача.


Виробники