Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Як зберегти зерно в домашніх умовах?

Тільки вдумайтеся: близько 75% зерна псується через неправильне висушування та зберігання, не кажучи вже про втрату маси та кормових властивостей решти 25%.

Як зберегти зерно в домашніх умовах?

Це бич як приватних господарств, і великих агропромислових комплексів. Як уникнути катастрофи? Вихід – грамотно організувати процес заощадження зернових.

Вибирайте правильну тару та приміщення

Якість зерна залежить від дотримання трьох необхідних умов.

  1. Місце. Зберігайте силос у добре провітрюваному та попередньо продезінфікованому приміщенні з оббитими жерстю стінами. Краще, якщо це буде спеціально обладнаний елеватор чи склад. Так ви вбережете свої запаси від грибка, гризунів та комах.
  2. Режим Не допускайте стеження та намокання сіна, регулярно провіюйте його, використовуючи навісне обладнання. Наприклад, ворошильні граблі на мотоблок або мінітрактор.
  3. Спосіб зберігання. Залежно від обсягів запасів, виділимо дві прийнятні методики:
  • Насипом.
  • У спеціальній тарі – полотняних або поліетиленових мішках, ящиках, бляшанках.

Перший спосіб підходить для промислових масштабів, господарського зерна і тільки в елеваторах, зате ви заощаджуєте на покупці мішків. Другим краще зберігати продовольчі культури на складі. У мішках зернові зберігаються довше та якісніше, займають менше місця, їх легше завантажити на мототрактор та перевозити на продаж.

Висновки робіть самі

Вибирайте спосіб зберігання зерна, виходячи зі своїх ресурсів та потреб. Тобто, якщо у вас багато худоби і є можливість орендувати комору, зберігайте насипом, але для торгівлі набагато перспективніше і зручніше придбати тару.

Виробники