Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Способи знищення бур'янів на ділянці без використання хімії

Погодьтеся, кожен із нас із настанням нового сезону дає негласну обіцянку – не допустити поширення бур'янів на городі. Однак у 9 випадках із 10 це залишається лише невиконаною обіцянкою.

Способи знищення бур'янів на ділянці без використання хімії

Сьогодні ми ділимося досвідом знищення бур'янів органічними методами із нашими читачами. Вам не знадобиться купівля шкідливих хімікатів та інших спецзасобів. Тільки органіка та перевірені, дієві способи.

Гербіциди ефективні, але небезпечні

Це, мабуть, основний аргумент на користь використання органічних засобів усунення бур'янів. Справа в тому, що використання хімікатів може стати небезпечним не тільки для ґрунту та культур, що ростуть у ньому, а й здоров'я людини в принципі.

Те саме стосується і, так званих, «безпечних домашніх» гербіцидів. Нерідко до їх складу входить оцет, сіль, мило та інші «побутові» інгредієнти, які дуже шкодять здоров'ю ґрунту.

Поради щодо боротьби з бур'янами

Ми зібрали комплекс порад від досвідчених фермерів і поспішаємо поділитися з вами. Можливо, це убереже вас від частих помилок.

  1. Постарайтеся запобігти попаданню бур'янів на ділянку (саджайте поруч стійкі до грибків рослини, культури різної висоти для тіні, вносите нагору ґрунти змішані ґрунтові покриття, виростіть навколо городу густий газон, який перекриє доступ бур'янам).

  2. Культивуйте ділянку легким мотоблоком, коли на бур'янах ще не утворилися голівки із насінням.

  3. Забирайте верхівки бур'янів (але не допускайте попадання насіння в землю), коли у вас немає часу боротися з їхньою кореневою системою. Нею можна зайнятися пізніше.

  4. Мульчуйте ґрунт. Це найефективніший спосіб придушити бур'яни.

  5. Не висаджуйте нові рослини, доки не переконаєтеся у відсутності бур'янів усередині землі саджанців.

  6. Накривайте землю темним брезентом на холодну пору року. Це допоможе відморозити коріння бур'янів.

  7. Посадіть восени сидерати - гірчицю, овес, ріпак, жито і т.д. Перекопайте город мінітрактором після їхнього сходу. Ці зелені добрива перешкоджають проростанню бур'янів і збагачують ґрунт корисними мікроелементами.

  8. Придбайте спеціальні інструменти для боротьби з рослинами. У садівницьких магазинах їх більш ніж достатньо.

  9. Використовуйте покупні органічні добавки та спреї для боротьби з бур'янами.

Пам'ятайте, що осінь – найкращий час для боротьби із бур'янами. Як би це парадоксально не звучало, саме восени потрібно подбати про їхнє видалення з городу: виполіте якнайбільше бур'янів і накрийте ґрунт щільним шаром мульчі. Ми впевнені, що у вас все вийде.

 

Виробники