Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Критерії надійності трактора: міфи та реальність

Безумовно, всі сільськогосподарські машини, що реалізуються на українському (і не тільки) ринку, повинні мати сертифікати якості та інші документи, які так чи інакше доводять їх ефективність, працездатність, рентабельність у принципі в умовах сучасного сільського господарства. Однак...

Критерії надійності трактора: міфи та реальність

Проте, з огляду на досвід українських фермерів, не завжди сертифікат – показник якості техніки. Його наявність свідчить лише про те, що вона перевірена та допущена до продажу. А от від «сюрпризів» він не страхує.

На які показники дивитись при покупці?

Отже, оцінка комісії з сертифікації продукції, звичайно, важлива, проте до її повноважень не входить оцінювати такі показники, як продуктивність, якість роботи, загальна витрата ПММ, агрегатованість та взаємодія з іншими машинами та навішуваннями, зручність в експлуатації та техобслуговуванні. Адже саме ці показники і важливі, погодьтеся.

Головне – термін служби?

Для багатьох основний фактор тієї самої надійності техніки – її довгостроковість і, звичайно, ремонтопридатність. У зв'язку з цим існує популярний міф: західна техніка в кілька разів краща за вітчизняну.

Однак варто розуміти, що показники довговічності залежать від рівня «безвідмовності» тієї чи іншої моделі або, так званого, середнього напрацювання на відмову. Для більшості мінітракторів (як китайських, так і американських) характерний малий термін експлуатації до першої «відмови»: назовні вилазять виробничі дефекти та інші недоліки. Після їх усунення цей показник покращується і залишається стабільним.

Як бачимо, дефекти утворюються і на китайцях, і на західних моделях. Тут важливо розуміти момент сприйняття власником поломки. У Європі та США, як правило, власники мототехніки, як тільки інтенсивність відмов зростає, продають пристрої (які, у свою чергу, проходять ремонтні роботи та стають так само придатними до роботи). В Україні ж фермери ремонтують трактори самостійно. З цим і пов'язаний популярний міф про «високу якість» зарубіжних агрегатів.


Виробники