Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Зберегти картоплю до весни – чи реально?

Картопля посідає перше місце у раціоні українців, а за кількістю оформлених аграрних розписок у 2018 р. – дев'яте.

Зберегти картоплю до весни – чи реально?

Чи вирощуєте ви картоплю на продаж або для себе, важливо забезпечити якісне збирання врожаю та його збереження. У першому випадку використовуйте картоплекопувач на мототрактор, а в другому - темний та сухий льох. Але це не все.

Чи знаєте ви, ЯК можна зберігати картоплю?

Існує не так багато способів заготівлі бульб на зиму. Головне - закладати непошкоджені, попередньо очищені та перебрані картоплини. Враховуйте обсяг врожаю, його цільове призначення та економічну доцільність методу:

  1. Зберігання розсипом. Цей доступний спосіб вимагає великого приміщення місткістю від 500 т. Важливо забезпечити зручний проїзд мінітехніки з причепом або навантажувачем між картопляними завалами. Головний недолік: неможливість контролювати рівень вологості та відокремити кормову картоплю від їдальні.
  2. Засіки. Найлегший і найпоширеніший спосіб відокремити різні сорти та види господарських культур. Але й у нього є мінуси:
  • Не дуже раціональне використання площі сховища;

  • Складність механічного навантаження та розвантаження великих обсягів;

  • Картопля до весни може злежатися і прорости..

  1. Секційне зберігання. Мабуть, найвдаліший варіант. Наявність закритих, окремо вентильованих відсіків дозволяє вирішити відразу кілька завдань:

  • Попередити замерзання, стеження та проростання бульб;
     
  • Забезпечити індивідуальні умови для різних сортів картоплі;
     
  • Проста та логічна система провітрювання та теплоізоляції.

 

  1. Картофель в контейнерах. Хранение в специальных боксах позволяет добиться идеальной сохранности и мобильности корнеплодов. Контейнеры удобно перевозить между складами с помощью мини - погрузчика. Правда, этот способ годится только для промышленных масштабов в силу своей дороговизны.

Погріб із секціями - оптимальне рішення для вашого врожаю

Такий схов можна побудувати самостійно. Секції забезпечують хорошу вентиляцію та стабільну температуру зберігання бульб. Так що ваша картопля успішно переживе сувору зиму.

Виробники