Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Майбутнє – за розумними гібридами: Yanmar випустить серію автономних тракторів

Ми живемо в часи, коли електромобілі, дрони та літаки з дистанційним керуванням вже не дивують. Тепер черга дійшла до сільгосптехніки.

Майбутнє – за розумними гібридами: Yanmar випустить серію автономних тракторів

Як стало відомо Tractorist.ua, відомий японський бренд Yanmar, що спеціалізується на виробництві дизельних моторів, мотопомп, генераторів та с/г обладнання, презентував відразу два модельні ряди електротракторів на напівавтоматичному управлінні. Про те, як штучний інтелект працюватиме у польових умовах – далі у статті.

«Розумний» трактор японською - що вміє?

Конструктори компанії Yanmar подбали про різноманітність можливостей для своїх майбутніх клієнтів і створили два принципово відмінні по функціоналу типу колісні агрегати.

Найбільш модернізована лінійка – Robot Tractors – оснащена роботизованою системою навігації під назвою Information and Communications Technologies (ICT). Це означає, що не оператор, а штучний розум та ПЗ трактора вирішують на місці такі завдання, як глибина оранки, аналіз ґрунту та вибір оптимального виду ґрунтообробки, та коригують робочі процеси.  

Крім того, за допомогою вбудованого GPS-навігатора трактор-робот ніколи не зіб'ється зі шляху.

Друга машина - Auto Tractors - є гібридним механізмом, що поєднує ручну навігацію і комп'ютеризовану панель управління. Обслуговування трактора проводиться кваліфікованим оператором дистанційно чи безпосередньо..

Далекотривалі перспективи

Випуск першої партії гібридних тракторів очікується вже 1 жовтня цього року. У Японії, країні, де попит на роботів особливо високий через стрімке старіння населення, розробники планують реалізувати 100 машин наступного року.

Стартова ціна автономного агрегату – $109 – 139 тис., а трактори на напівавтоматі – $96 – 126 тис.

Виробники