Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Який генератор кращий: бензиновий чи дизельний?

Генератор потрібно вибирати виходячи зі своїх потреб. Але не можна це зробити, не знаючи критеріїв вибору. Ця стаття допоможе розібратися в них, а також вибрати між дизельним та бензиновим генератором. 

 

Який генератор кращий: бензиновий чи дизельний?

Докладне порівняння

Давайте порівняємо генератор на бензині та солярці (дизелі), розглянемо фактори, виходячи з яких буде складатися вибір. При виборі слід звертати увагу на:

 

  • Продуктивність – для побутових цілей недоцільно використовувати бензинові генератори, в силу його дорожнечі. Якщо потрібна продуктивність, але при цьому ви не хочете витрачати багато грошей – дизельний генератор – ваш варіант.

  • Економічність – тут питання спірне. Все залежить від виду станції і від того, як часто її планується використовувати. Наприклад, якщо ви плануєте експлуатувати станцію не часто, вибирайте інверторний бензиновий генератор. Він працює на низьких оборотах. Для довгострокового використання краще дизельний.
  • Особливості експлуатації - бензиновий двигун ламається частіше і вимагає обслуговування, а дизельний вибагливий до погоди. Плюс до того, на дизелі потрібно міняти масло та фільтри, що теж коштує грошей. Якщо обслуговування буде дбайливим, краще вибирати бензиновий генератор.

  • Шумність - дизельний генератор дуже шумить, тому вдома його краще не встановлювати. Сусіди точно будуть проти. Або треба буде подбати про шумоізоляцію. Бензиновий же працюватиме тихіше і навряд чи завадить.

Підсумки

У кожного типу генератора є витрати і параметри, якими визначається доцільність установки. Тепер, коли ви знаєте їх, ви можете самостійно прийняти рішення про те, який генератор буде найкращим для вас.

 

Виробники