Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Вирощування буряків як прибутковий бізнес у 2019 році

Вирощування буряків як прибутковий бізнес у 2019 році

Організація бізнесу починається з оцінки його прибутковості. Буряк – одна з найбільш популярних кормових та технічних культур. Особливо вона цінується за рахунок бурякового цукру, що отримується з неї. Тому попит на таку продукцію завжди високий. Якщо дозволяє бюджет, можна підібрати більш цінні високоцукрові сорти.

Для отримання хорошого врожаю необхідно:

  • правильно підібрати обладнання для культивування;
  • дотримуватись технології вирощування.

Сільськогосподарське обладнання, що використовується

Для первинної обробки ґрунту використовують плуг та культиватор. Вони дозволяють розпушити землю та вирівняти її для створення оптимального насіннєвого ложа. Необхідно стежити, щоб грунт був досить пухким для гарного контакту насіння з ним. Але щільність має бути такою, щоб витримувати вагу сівалки. Розмір сівалки підбирається з урахуванням потужності трактора. Але бажано, щоб кількість проходів техніки полем була мінімальною.

Обробіток поля краще виконувати восени. Перед безпосередньо посівними роботами навесні достатньо пройтися легкою бороною. При виборі культиватора слід стежити, щоб зуби були прямими. У цьому випадку на поверхню не підніматиметься ґрунт, що не піддавався атмосферним впливам.

Технологія вирощування

Насіння для посіву включається до складу суміші фунгіцидів та інсектицидів, щоб захистити їх і ранні проростки від шкідників та хвороб. Найбільш підходящий для вирощування цукрових буряків суглинний ґрунт. Висів здійснюється після її прогріву до 5-6 градусів. Для подальшої обробки добривами та гербіцидами бажано залишати технологічну колію для проходу техніки.

Оптимальним періодом для збирання буряків є середина жовтня. Але через затримки на пунктах прийому часто цю операцію виконують у першій декаді вересня.

Виробники