Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Стан озимих в Україні вселяє надію на майбутній урожай

Кінець осені - відповідальний етап розвитку озимих культур, після якого вони на всю зиму поринають у стан спокою. Восени насіння проходить першу стадію вегетації, що багато в чому визначає якість весняних сходів.

 

Стан озимих в Україні вселяє надію на майбутній урожай

В Україні передостанній тиждень листопада року був уже холодним, середньодобові температурні показники не дотягували до 0 °С – розпочався зимовий період. Останній тиждень місяця продовжив тенденцію, що почалася, не піднесла сільськогосподарським культурам особливих сюрпризів.

Загалом кінець листопада цього року в Україні був сприятливішим для рослин, ніж аналогічний минулорічний сезон. На думку фахівців, розвиток та швидкість проростання насіння протягом осені дозволяють сподіватися на добрий результат наступного року. Головне, щоб усі важливі фактори дозволили рослинам у такому ж хорошому стані перенести зиму. Зокрема:

  • вологість ґрунту;
     
  • величина сніжного покриву;
     
  • значення температури повітря та ґрунту.

Аграрії Тернопілля за результатами планового осіннього огляду колосових культур визначили їхній стан – він цілком прийнятний і навіть цілком добрий. Посіви мають рівномірну густоту, добре розвинені для цього періоду вегетації, листя рівномірно забарвлене, не маю помітних ушкоджень, що дозволило вважати результати обстеження позитивними та обнадійливими.

Можливо, це принесе Україні у майбутньому сезоні чудовий урожай та гарний старт для реалізації зерна за кордон. А поки ми всі чекаємо на результати, пропонуємо розглянути деякі новинки мінітракторів у нашому каталозі.

 

Виробники