Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Зернові сівалки на мототрактор або як швидко посіяти зерно

Сьогодні сільське господарство набирає обертів. Так, одним із найприбутковіших його різновидів є вирощування зернових культур. Звичайно, ручна праця та навіть мотоблок – не варіант для полів, розміром до 20 га. Що ж робити і як краще вчинити?

Зернові сівалки на мототрактор або як швидко посіяти зерно

Найпопулярнішим і затребуваним навісним обладнанням можна вважати сівалку. З її допомогою можна не лише скоротити час польових робіт, а й збільшити продуктивність господарства до приголомшливих масштабів, тим самим даючи поштовх розвитку власного бізнесу.

Зернові сівалки: особливості роботи та переваги

Принцип роботи всіх сівалок досить простий. Насіння засипається у відповідні відділи, звідки потрапляє у приймальні камери апаратів висіву. Під час руху і робочого положення сівалки, котушки, що обертаються, захоплюють насіння і направляють їх в сім'япроводи. Звідси вони потрапляють на дно ямок, які з'являються під час роботи дисків сошників.

Існує безліч різних сівалок. Умовно їх можна розділити на 4 основні категорії:

  • Трав'яні;
  • Овочеві;
  • Зернові;
  • Універсальні.

Кожна із сівалок відрізняється лише барабаном на дозаторі насіння та діаметром осередків усередині нього. Оптимальний варіант для посівних робіт – 6-8 мм. В іншому варто звертати увагу на розміри насіння.

Варто зазначити, що промислові (універсальні) сівалки оснащені спеціальними дозаторами, які можуть використовуватися для посіву різних розмірів.

Таким чином, ви заощаджуєте час і сили під час засівання полів. Крім того, такий пристрій дозволяє оптимально економно розподілити посівний матеріал, зберігаючи за вами значний бюджет.

Виробники