Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Що краще – мотоблок чи мототрактор?

Ринок сільськогосподарської спецтехніки регулярно поповнюється новими розробками, які значно полегшують ручну працю. Сьогодні за невелику ціну можна придбати машину, яка замінить безліч пристроїв.

 

Що краще – мотоблок чи мототрактор?

У багатьох немає достатніх знань, щоб вибрати потрібну машину. Вони переплачують за дорогу та потужну техніку, навіть якщо вона не потрібна. Тому ми вирішили пояснити різницю між мотоблоком та мототрактором, а також відповісти на запитання: чи варто платити більше?

Різниця між двома видами спецтехніки

Мотоблок – це універсальний агрегат, який добре зарекомендував себе у сільському господарстві. Він розроблений на базі одного шасі та справляється з більшістю завдань на невеликій ділянці.

Механізм підходить для:

  • Оранки;

  • Підгортання;

  • Укоси трави та іншої роботи на полі.

Мототрактор (не плутати з мінітрактором) створений на технічній базі мотоблоку. Саме тому він ближче до мотоблоків за потужністю та конструкцією. Він доступніший, ніж мінітрактор і вигідніший у плані обслуговування.

Що ж краще?

Відповісти питанням, що краще не можна двома словами. Ці агрегати створені для різних завдань: мотоблок призначений для невеликих приватних угідь менше одного гектара, а мототрактор буде актуальним для більшої площі.

Найкращим варіантом для поля площею 2-3 га буде мототрактор. Якщо порівнювати його з мотоблоком, то перший буде у виграшному положенні, оскільки він є більш універсальним. Трактор може виконувати ту ж роботу, що і блок, тільки ефективніше, а ось мотоблок не потягне всі завдання, доступні мототрактору.

З іншого боку – все упирається у ціну. Якщо взяти два середні за потужністю агрегати, то мотоблок буде дешевшим. Якщо вам необхідно обробляти невелике поле, краще заощадити та взяти мотоблок. Для більш тяжкої роботи – беріть мототрактор.

 

Виробники