Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Який вплив матимуть 5 нових трендів на український АПК?

Агробізнес у всьому світі стрімко розвивається. Аграрії застосовують нові розробки та постійно оновлюють свою технічну базу. Український агропромисловий комплекс також не залишився осторонь. Незважаючи на повільний прогрес, найближчими роками можна буде спостерігати появу нових тенденцій в агробізнесі.

Який вплив матимуть 5 нових трендів на український АПК?

Нові тренди аграрної галузі

Технологічність

Як зазначає президент НААН України Ярослав Гадзало, слід враховувати орієнтацію на технологічність. Такий підхід уже давно використовують великі агрохолдинги, які мають ресурси. Вони створюють сприятливі фінансові та організаційні можливості запровадження розробок. Але на невеликих приватних підприємствах ці можливості поки що недоступні.

Наука

Другим майбутнім трендом академік вважає створення науково-аналітичного центру НААН «Агрокосмос» на базі Інституту агроекології та природокористування. Такий центр може надати аналітичні матеріали, що підвищило б ефективність використання природних ресурсів..

Біотехнології

Генна інженерія могла б допомогти у розробці сортів пшениці стійким до температурних умов. На відміну від ГМО такі технології використовують альтернативні методи зміни культур.

Вузька спеціалізація

Нішеві напрямки є ефективнішими. Наприклад, те господарство, де спеціалізуються виключно на вирощуванні гороху, буде більш ефективним, ніж «загальна» ферма.

Активізація фермерських господарств

Уникнення великих агрохолдингів, які продовжать нарощувати виробничу міць в Україні, тоді як у світі давно практикується зміцнення фермерських господарств. Надалі ситуація миє зміниться на користь останніх.

Останні роки показали, що український агросектор упевнено розвивається та набирає обертів. Надалі він цілком може стати одним із головних двигунів української економіки.

 

Виробники