Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Розробка цілини за допомогою мототрактора

Розробляти нову ділянку починається наприкінці серпня із орання. Перед цим проводиться очищення території від порослів і стебел трав, що ростуть на ній. Зрештою, навесні майбутнє поле ще раз орають та фрезерують. Тільки після таких маніпуляцій грунт повністю готовий до посадки овочів та посіву зерна.

Розробка цілини за допомогою мототрактора

Розробка цілинної ділянки – процес трудомісткий. Якщо займатися цим у ручну, можна витратити не лише величезну кількість сил, а й часу. На щастя, є чудова альтернатива, що дозволяє максимально механізувати роботу – мототрактор із відповідним навісним обладнанням.

Підготовка

Для підготовки ділянки перед оранкою використовується спеціальний мульчер. За допомогою гострих механізованих ножів він підсікає та подрібнює трав'янисті рослини. Це сприяє спрощенню процесу орання та якнайшвидшого перегнивання скошених рослин.

Варто зазначити, що мульчер також може застосовуватись для подрібнення залишків зернових культур. Також він зручний в обробці міжрядь садово-паркової сфери.

Оранка

Оранка проводиться за допомогою навісного плуга. В результаті цього етапу коріння рослин підсікається, накривається шаром ґрунту і перетворюється згодом на добриво. Навесні процедура повторюється.

Фрезерування

Фрезерування – останній етап освоєння цілинної території. Завдяки йому ґрунт вирівнюється, а залишки коренів рослин повністю розбиваються. Земля придатна до посівів!

Як бачимо, маючи у своєму арсеналі мототрактор потужністю від 10 л. с. та базовий набір навісного обладнання, ви без проблем зможете розробляти нові території, розширюючи межі свого господарства.

Виробники