Укр Рус
  • НІЯКОЇ ПЕРЕДОПЛАТИ!Оплата товару при отриманні
  • ПРИЄМНІ СЮРПРИЗИ!Масло в подарунок до кожного мототрактору
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!При замовленні від 1000 у.о.!

Підготовка ґрунту до посівів

Щоб урожай вийшов якісним, потрібно грамотно підійти до підготовки ґрунту. Зазвичай аграрії розпочинають підготовку ґрунту відразу після закінчення зими, з першим настанням тепла. Одне й головне завдання обробки поля — знищення бур'янів. Воно вбиває відразу двох зайців: позбавляє ґрунт від шкідливих рослин та покращує його мікрофлору. Останнє вкрай важливе для гарного харчування посівів.

 

Підготовка ґрунту до посівів

Застосування сільгосптехніки

Більшість власників приватних господарств використовують трактори на своїй ділянці. Машини дозволяють значно полегшити працю та підвищити ефективність роботи.

Потужність застосовуваної техніки залежить від таких фактів:

  • Тип ґрунту;

  • Нахил;

  • Стан поля;

  • Наявність природної рослинності;

  • Вартість трактора.

Для невеликих ділянок достатньо взяти невеликий 20-ти сильний мінітрактор, який функціонально нічим не відрізняється від великогабаритного побратима. Мінітрактори недорогі і підходять для більшості робіт.

Навісне обладнання

Для підготовки ґрунту до посівів потрібно оснастити техніку відповідною наважкою. Найпопулярніший і найпоширеніший інструмент - плуг. Аграрії вважає за краще застосовувати двокорпусний тип. Він розрахований на всі типи ґрунту.

Розглянемо інше обладнання:

  1. Грунтофреза - оновлює верхній шар ґрунту, що насичує землю киснем та активізує необхідні для рослин хімічні процеси;

  2. Культиватор - ефектно розпушує і підгортає ґрунт після зими, знищуючи бур'яни та зберігаючи вологу;

  3. Борона - вирівнює поверхню ґрунту, оберігаючи його від висихання і створюючи необхідні по глибині канавки для посадки насіння;

  4. Розкидач добрив - використовується, коли в ґрунті не вистачає органічних або мінеральних речовин.

Застосовуючи кожен із вищеописаних інструментів і якісно доглядаючи за культурами можна досягти максимальної ефективності врожаю.

 

 

Виробники