Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Китайські трактори: чому так дорого?

Деякі аграрії незадоволені цінами на китайські трактори. Вони думають, що якщо техніка з Китаю, вона повинна вартувати копійки. Але погляньмо реально на речі.

 

Китайські трактори: чому так дорого?

Сьогодні китайські бренди пропонують максимально доступну техніку для приватного господарства та агробізнесу. Мінімальна ціна - 50-70 тисяч за найпростіші моделі. За повноцінний трактор із потужним мотором це недорого.

Дорого чи ні?

Сучасні трактори з Китаю вміють робити все те саме, що й дорожчі аналоги з Європи чи Америки. Потрібно розуміти, що багато китайських брендів давно вийшли з розряду ультрадешевої техніки.

Такі виробники, як Lovol, Dongfeng чи Shifeng співпрацюють із великими автомобільними концернами та намагаються зробити свою продукцію максимально якісною.

Щоб купити якісну машину від цих брендів, доведеться викласти в середньому 150-170 тис. Тепер подивимося на інші, схожі за довільністю трактора та їхню ціну:

  • Американський John Deere - від 300 тис;
     
  • Європейський Lamborghini – від 200 тис;
  • Японський Mitsubishi – понад 200 тис.

Різниця очевидна, далі розглянемо ще кілька аргументів на користь «китайців»

Сервісне обслуговування

Потрібно враховувати ще й доступність запчастин: комплектуючі для китайських тракторів коштують дешевше. Крім того, деталі потрібно дістати. Наприклад, для японських машин це буде проблематично.

Самі по собі запчастини на японські трактори коштують недорого, але часто замовляти їх потрібно прямо з Японії, що вплине на кінцеву вартість. Дилерські центри в Україні самі надають сервіс, але їхні послуги коштуватимуть значно дорожче за ремонт китайських тракторів.

Попит на китайські трактори досить великий не лише в Україні чи Росії. Останнім часом навіть європейські фермери почали обирати саме ці машини. Це обумовлено доступною ціною та гідним функціоналом.

Вартість китайських тракторів є особливо актуальною для новачків в агробізнесі. Недорога техніка швидше відіб'є вкладення та буде корисним придбанням для господарства.

 

Відгуки по статті
средній рейтинг: 5  відгуків: 1
    • 5
    • 06.09.2023
    • Гость
    Раньше покупал тракторы по 1.000 евро как только они появились .потом появился какой-то налог. Из стали цены по три-четыре тысячи евро непонятно какой налог и за что кто что платит. Хотелось бы знать когда я на них обратно будут адекватные цены.
Виробники