Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Двигун з водяним охолодженням: основи технічного обслуговування

Більшість сучасних мототракторів, мінітракторів та мотоблоків оснащені двигунами з водяною системою охолодження. Вони практичні та надійні, мають хороший показник потужності та працездатності. Однак, щоб нічого не заважало вашій роботі, важливо вчасно надавати техобслуговування.

Двигун з водяним охолодженням: основи технічного обслуговування

Так, для справної та правильної експлуатації двигуна важливе регулярне технічне обслуговування. Воно, у свою чергу, буває трьох видів: щоденне, першого і другого класу.

Щоденне техобслуговування

Таке обслуговування можна назвати спостереженням. Вкрай важливо вчасно помічати всі витоки, невеликі пошкодження та аномалії у роботі. І, головне, своєчасно їх усувати.

Так, завжди перевіряйте рівень масла в картері, залишок палива, а також не забувайте вчасно доливати рідину. Рекомендується також протирати поверхню двигуна від масляних плям та інших забруднень.

Обслуговування першого класу

Відповідно до умов правильної експлуатації, кожні 50 годин рекомендується повністю зливати олію, промивши циліндр паливом. Теж саме зробити з масляним фільтром.

Паперовий фільтр та піддон слід очистити від бруду та пилу. Якщо якийсь елемент пошкоджено, потрібно терміново його замінити. Після завершення робіт долийте олії до необхідного рівня.

Технічне обслуговування другого класу

Це складніший і відповідальніший процес, проводити який коштує кожні 500 годин з моменту першого запуску двигуна.

Так, сюди включаються всілякі перевірки та налагодження впускних та випускних клапанів, їх гнізд, форсунки, гайок, болтів, очищення водяного циліндра від накипу та видалення осаду, перевірка та очищення поршневих кілець, заміна сальника колінчастого валу (при необхідності).

Якщо ви будете справно виконувати перелічені вище роботи, двигун вашого міні-мототрактора або мотоблока буде служити вірою і правдою довгі роки, забезпечуючи завжди справну і чітку роботу в будь-яких умовах.

Виробники