Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Переобладнання мотоблока на мінітрактор. Інструкція

Чому мотоблок потребує вдосконалення. Два способи переробки мотоблока мінітрактор. Як зробити мінітрактор із мотоблоку. Інструкція

Переобладнання мотоблока на мінітрактор. Інструкція

Така незамінна на дачній ділянці агротехніка, як мотоблок, на думку багатьох її власників, потребує вдосконалення. Пов'язано це з дискомфортом у ногах, що виникає при частому та тривалому використанні даного агрегату у господарстві. За бажання, а також за наявності схеми, інструментів і матеріалів можна зробити з мотоблока, за допомогою установки на нього другої осі коліс та сидіння водія, мінітрактор. Продуктивність робіт після цього багаторазово збільшується, оскільки людина сидить у зручному кріслі цілий день, а не ходить за мотоблоком, тримаючись за його ручки.

Звичайно, можна купити і готовий мототрактор, безліч моделей якого представлені на agrotechnika.com.ua, але це буде набагато дорожче, та й старий агрегат залишиться без діла. Як зробити мінітрактор із мотоблоку Існує 2 варіанти «перетворення» мотоблоку на невеликий трактор: Купівля готового варіанту адаптера у вигляді спеціального візка з сидінням для водія, що кріпиться за допомогою жорсткого зчеплення до основної машини. Наш сайт пропонує придбати готові адаптери, якщо з якихось причин немає можливості допрацювати агрегат самостійно. Самостійна робота зі збирання нового агрегату з наявного.

При виборі другого способу слід дотримуватися наступної послідовності дій: Виготовлення рами. Для цього необхідно взяти метал, що розрізає болгаркою попередньо на кілька частин необхідної довжини. Елементи необхідно скріпити за допомогою зварювання або болтами. Складання ходової частини. Задні колеса потрібно прикріпити до рами за допомогою виготовленої із шматка труби додаткової осі. Для встановлення коліс на обидва кінці труби необхідно встановити втулки з підшипниками. Для балансування при розміщенні двигуна в задній частині потрібно розширити ширину колії.

Для цього колеса їхньої базової комплектації потрібно буде встановити на міст більшого розміру. Рукояті від мотоблоку замінятимуть кермо. До рами необхідно приварити санки, на які потім встановити сидіння водія. Найкраще брати стандартне сидіння для автомобіля. Встановлення фар та габаритних вогнів буде не зайвим, якщо роботи будуть вестись і у темний час доби. Змащення деталей та обкатка мінітрактора буде завершальною процедурою. Така саморобна переробка не вимагає великої майстерності та сил, але допомагає заощадити останні при обробці великих площ землі.

Виробники