Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Український фермер створив мотоблок, який працює на сонячній батареї

Технічні новинки – це завжди цікаво. І сьогодні пропонуємо вам ознайомитись з однією з них. Ні, це аж ніяк не нова модифікація відомого мототрактора. І не новий японський генератор. Це звичайний мотоблок, сконструйований простим українським фермером. Працює на сонячній батареї.

Український фермер створив мотоблок, який працює на сонячній батареї

Як стверджує ecotown.com.ua, 42-річний український фермер Ігор Дугінов винайшов економічний та корисний у господарстві пристрій – мотоблок із сонячною батареєю.

Як стверджує сам Ігор, пристрасть до винаходів у крові. Свій перший мотоблок він сконструював ще 20 років тому та успішно ним користувався на своїй території. Звичайно, тоді це було новинка. Сьогодні подібні пристрої (мотоблоки) доступні широкому покупцю і активно використовуються чи не в кожному дворі.

Однак це не зупинило фермера і вже минулого року його відвідала ідея створити економний мотоблок, основним паливом для якого стане сонячна енергія. Так, лише за 6000 грн. їм було придбано сонячну батарею, яка й згодом успішно стала незамінним елементом агротехніки.

Таким чином подібна конструкція може заощадити колосальну кількість грошей. Ще б пак, адже за сонячну енергію платити не доводиться, а сама батарея окупається вже через рік використання.

Ігор за допомогою свого «сонячного» мотоблоку виконує повний спектр сільськогосподарських робіт, починаючи з простого прополювання міжрядь, закінчуючи посадкою та збиранням картоплі.

А ми вкотре переконуємось, що українці – талановиті та винахідливі люди, які завжди можуть здивувати світ своїми свіжими та цікавими ідеями.

Виробники