Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Техніка в сад: чи потрібний трактор?

Гарний та гармонійний сад – мрія багатьох. І її досить легко здійснити, якщо під рукою будуть усі важливі інструменти, а праця буде оптимізована максимально. І тут одразу виникає питання – а чи потрібен садовий трактор? Можливо, чи можна обійтися без таких капітальних витрат? Ось із цим якраз і спробуємо розібратися нижче.

Техніка в сад: чи потрібний трактор?

Чим відрізняється садовий трактор?

Садовий трактор – це модель із спеціальними газонними шинами, які не ушкоджують поверхню ґрунту. Як правило, такі трактори мають вагу значно нижчу за аналогічні мінітрактори, але також ефективно працюють з навісним обладнанням. В Україні вони не такі поширені, проте все ж таки є.

Наприклад, нещодавно на український ринок прийшла індійська компанія SONALIKA разом зі своїми малопотужними тракторами Solis. Власне, вони вже встигли завоювати визнання деяких запеклих садівників. Переваг у подібних мінітракторів більш ніж достатньо:

  • Вони не спресовують і не ворушать ґрунт під собою;
  • Ідеально підходять для косіння газонів;
  • Легкі в управлінні та комфортні в роботі;
  • Досить просто обслуговуються.

Однак грошей за таке задоволення теж доведеться віддати більше. Звісно, ​​є й бюджетніша альтернатива.

Можливо, мотоблок?

Якщо у вас невелика ділянка, а сад – улюблене заняття, а не спосіб заробітку, то тут можна обійтися звичайним мотоблоком. Їм і траву можна косити, і землю зорати, і територію забрати за потребою. Звичайно, його застосування потребує певних зусиль. Як варіант – придбати додатково сидіння або віддати перевагу малолітражному трактору на базі мотоблоку на мотив 15-го Скауту.

Таким чином, якщо хочете забезпечити якісний догляд саду, а собі повний комфорт – беріть садовий трактор. Якщо хочете заощадити та готові докладати зусиль, ваш вибір – мотоблок або малолітражний трактор (мототрактор).

У будь-якому випадку вам вирішувати.

Виробники