Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Робота на мототракторі та заходи безпеки

Сьогодні пропонуємо обговорити таку важливу тему, як безпека під час пересування та роботи на мототракторі, адже незважаючи на те, що водієві не потрібна спеціальна підготовка для керування пристроєм, багато хто все ж таки нехтує простими правилами, тим самим піддаючи техніку швидкому зносу.

Робота на мототракторі та заходи безпеки

Як зазначалося, оператору не потрібна будь-яка підготовка. Однак знання теорії та успішне застосування її на практиці не буде зайвим. Особливо, коли йдеться про сучасну сільськогосподарську техніку.

Що потрібно водієві?

Відразу варто відзначити, що одяг оператора має бути зручним і комфортним, прикривати все тіло. Однак варто звернути увагу - вона не повинна сковувати рухи. Правильно підібраний спецодяг – 50% успішної роботи на мототракторі.

Те саме стосується взуття. Рекомендується підбирати високі закриті черевики із міцного матеріалу.

Фахівці також радять придбати наперед беруші чи навушники. Це допоможе зберегти слух під час шумної роботи двигуна. Нарешті, якщо польові роботи особливо запорошені, одягайте захисні окуляри.

Завжди перед початком робіт перевіряйте мототрактор на несправності! В іншому випадку це може призвести не тільки до остаточної поломки техніки, а й до травм оператора.

Намагайтеся, в принципі, контролювати стан своєї малогабаритної техніки. Своєчасно долите пальне, оновлене масло та рідина, що охолоджує, продовжать термін експлуатації агрегату.

І ще кілька слів…

Пам'ятайте, що мототрактор не призначений для пересування дорогами. Робота з ним, так чи інакше, має свої заборони та вимоги.

  • Не працюйте з технікою під час алкогольного сп'яніння та поганого самопочуття.
  • Запуск двигуна має відбуватися виключно на відкритому просторі на нейтральній передачі.
  • Не рекомендується здійснювати різкі рухи після запуску мототрактора. Намагайтеся рушати з місця плавно і так само гальмувати.
  • Під час пересування не варто наїжджати на великі предмети та перепони. Маневруйте.
  • Не вмикайте нейтральну передачу, якщо ви рухаєтеся зі схилу. Вона має бути постійно включена.
  • Підбирайте оптимальну швидкість роботи мототрактора в залежності від особливостей ландшафту та типу робіт, що здійснюються.
  • Строго заборонено проводити чищення ще працюючого механізму.

Завжди після закінчення робіт чистіть мототрактор та навісне обладнання. Чистота – запорука працездатної та довговічної техніки.

Так, виконуючи ряд простих правил і рекомендацій, ви зможете убезпечити по максимуму своє життя, зберегти сили, а головне, фінанси.

Виробники