Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Особливості догляду за газоном влітку

Доглянута зелена галявина біля будинку – показник того, наскільки її власник педантично і відповідально ставиться до себе та навколишнього світу. На жаль, влітку утримувати її стає дуже проблематичним: спека висушує траву, з'являються дрібні шкідники і можливе утворення навіть неприємних захворювань.

 

Особливості догляду за газоном влітку

Сьогодні ми розповімо, як правильно доглядати газон влітку, щоб той залишався завжди свіжим, зеленим і соковитим. Все не так складно, як ви вважаєте.

Регулярний полив

Основа гарного газону – своєчасний та регулярний полив. У періоди спеки поливати лужок потрібно пуще колишнього. І варто розуміти, що звичайного поверхневого обприскування може бути недостатньо. Зволожувати потрібно кореневу систему. А це вже глибина близько 30 см.

Варто зазначити, що щодня поливати цілий газон вручну – процес трудомісткий, тому ми б рекомендували монтувати хорошу зрошувальну систему. Також можна купити мінітрактор із водяною помпою. Головне – дивіться у бік моделей із садово-парковими шинами, інакше ризикуєте отримати розкинуту галявину.

Стрижка

Ще один обов'язковий фактор догляду за газоном – його своєчасна стрижка. Оптимально – один раз на 2-3 тижні. Таким чином ви активуєте процеси росту, підвищите густоту трави та зміцните дернину. Відповідно, це сприяє профілактиці бур'янів та шкідників.

Рекомендована довжина остригу газону – 3-7 см (залежно від кліматичної зони та виду самої трави).

Виробники