Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Мурашки на дачі та що з ними робити

Мурахи – справжній ворог сучасного селянина. Поки вас немає на дачі, вони повсюдно господарюють, паралельно знищуючи всі квіти, коренеплоди та ягоди в саду. Щоб ви спали спокійно, нижче розповімо, як можна з ними боротися швидко і ефективно.

 

Мурашки на дачі та що з ними робити

Пропонуємо розглянути кілька ефективних засобів боротьби з мурахами. Зокрема популярні варіанти на хімічній основі, а також деякі народні засоби.

Хімія

Як правило, всі основні хімічні засоби для боротьби з мурахами містять у собі 3 основні компоненти..

  • Діазинон. Препарат добре всмоктується кореневою системою рослин та дає тривалий ефект захисту.
     
  • Хлорпірифос. Тримається у ґрунті до 2-х місяців. Відповідно, весь цей час рослина буде захищена від шкідника.
     
  • Бура. Чинить негайний вплив.

Однак пам'ятайте, якщо ви використовуєте хімічні препарати, під час розпилення та обробки грядок завжди забезпечуйте себе належним рівнем захисту. Зокрема руки, очі, шкіру тіла. Також можна використовувати мототрактор із розпилювачем.

Народні засоби

Якщо ви з якихось причин не хочете вдаватися до хімічних препаратів, тобто й більш щадні народні засоби. Наприклад, мурахи не люблять різних запахів. Тому деякі дачники, щоб закрити їм доступ на грядку, розсипають поряд з насадженнями все, що має сильний аромат часник, аніс, скипидар і т.д. До речі, приблизно в такий же спосіб захищають і ягідні плантації – по периметру висаджують петрушку, часник чи полин.

Прибрати мурашник також можна за допомогою окропу. Відігнати – за допомогою сажі та негашеного вапна. Деякі городники використовують спеціальні цукрові приманки, які вже на той час просочені борною кислотою.

 

Виробники