Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Навісне обладнання для осіннього підживлення ґрунту

Після збору врожаю потрібно ретельно підготувати ґрунт для наступного сезону. Добрива створять запас поживних речовин і позитивно позначаться на родючості вашої ділянки.

 

Навісне обладнання для осіннього підживлення ґрунту

Для швидкого внесення добрив на поле площею більше одного гектара не обійтись без застосування спецтехніки. Компактний трактор або мотоблок має бути обладнаний спеціальним інструментом.

У статті розглянемо навісне обладнання для удобрення ґрунту

Розкидач добрив та його переваги

Для «заправки» грунту багато фермерів купують і підключають до свого трактора розкидач добрив. Даний вид навісного обладнання створений для рівномірного внесення як твердого мінерального, так і органічного підживлення на сільськогосподарських угіддях.

Розглянемо конструкцію середнього розкидача на прикладі польського інструменту Jar-Met 500.

Розкидач складається з:

  • Рами;
     
  • Бункери;
     
  • механізм розкидання;
     
  • Причіпний вузл.

 

Конструкція інструменту нагадує лійку, тому він отримав відповідну назву у народі. Ключова перевага моделі – оптимальний розрахунок добрив. Завдяки механізму, встановленому в навішуванні, ви зможете рівномірно розподілити поживні речовини, що дозволить суттєво заощадити.

Крім «лійки» існують розкидачі з прямокутним бункером. Вони вміщують більше добрив та розраховані на габаритні поля. 

Добриво за допомогою сажателя

Багато моделей навісних картоплесаджувачів обладнані бункером для добрив. Як правило, об'єм даної ємності невеликий, але його вистачає, щоб за одну проходку по полю засадити кілька грядок і засипати туди підгодівлю.

Розкидач на сажалці працює за простим принципом. Коли бульби занурюються у створені ямки, механізм активується та висипає небагато добрив. Фермер сам налаштовує точну кількість.

Для невеликих приватних угідь вибирайте розкидач бункерного типу на 300/500 літрів. Велике поле потребує об'ємної роботи. Для цього візьміть обладнання з бічним пристроєм викиду. Його ширина захоплення більша, а значить він швидше впорається з великогабаритною ділянкою.

 

Виробники