Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Очищення занедбаної ділянки: з чого розпочати роботу?

Якщо ви недорого придбали занедбані угіддя або вони дісталися вам у спадок, не варто засмучуватися. Дотримуючись чіткої послідовності, можна швидко привести ділянку, що заросла бур'яном, у належний вигляд.

 

Очищення занедбаної ділянки: з чого розпочати роботу?

Отже, як же вчинити в кошмарній ситуації на перший погляд і з чого почати очищення дачі? На ці запитання відповімо у статті.

Початок збирання

Безумовно, рішень може бути маса. Вони всі впираються у бюджет. Ви можете найняти кілька робітників, які за тиждень приведуть ділянку до ладу. Але цей варіант ми розглядати не будемо. Нас цікавлять події, які можна зробити своїми руками.

Насамперед, потрібно провести мінімальне прибирання ділянки, щоб ви змогли реально оцінити подальші масштаби роботи та нормально пересуватися городом та садом. Заберіть поросль звичайною косою і постарайтеся розчистити доріжки від сміття, битого скла та засипати ями.

Детальний огляд дачі

Тепер, коли ділянка трохи очищена, почніть обхід території. Під час прогулянки придумайте кілька ідей з облаштування та запишіть їх у блокнот. Рекомендуємо звернути увагу на предмети, які допоможуть у процесі відновлення – дошки, цегла, металева сітка, труби тощо.

Після огляду угідь, вивчіть будинок та сараї. Якщо побудови в поганому стані, але їх можна відновити, розробіть план ремонту. Для цього порадьтеся зі спеціалістами, які підкажуть:

  • приблизна кількість будматеріалів;
     
  • строки виконання робіт;
     
  • орієнтовна вартість.

Будьте готові, що деякі, а можливо, і велику частину будівель доведеться знести, а на їх місці пробачити нові.

Постарайтеся облаштувати житловий простір і впорядкуйте хоча б частину житла, де доведеться ночувати і відпочивати. Огляньте будинок на наявність шибок, зробіть косметичний ремонт однієї кімнати та встановіть нові замки. Якщо є проблеми з комунікаціями, звернутися до відповідних органів для відновлення подачі світла, води та газу.

Закінчення розчищення

Коли ділянка отримала відносно нормальний вигляд, приступайте до облагородження. Позбудьтеся бур'янів і чагарників. Це дозволить повноцінно розглянути рельєф.

Потім приступайте до обробки землі. Щоб прибрати все коріння, суху траву та сміття, перекопайте ділянку. Якщо територія невелика, то згодиться звичайна лопата. Для великих угідь найміть трактор із відповідним обладнанням.

 

Виробники