Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Мотоблок для осінніх робіт на дачі

Початок осені — завершальний етап основних робіт на дачній ділянці, але господар має ще багато справ. Треба і врожай зібрати і підготувати грунт для весняних робіт, а також висадити дерева, чагарники і т.д. Причому потрібно встигнути зробити до настання перших заморозків.

 

Мотоблок для осінніх робіт на дачі

Добре, якщо пощастить і погода порадує «бабиним літом», але часто бувають затяжні дощі, що заважають роботі дачника. Тому не варто відкладати дачні справи, інакше ви просто не встигнете.

Збирання врожаю за допомогою мотоблоку

Щоб прискорити виконання завдань, вам знадобляться не тільки найпростіші інструменти, на зразок лопати та вил, а й функціональна спецтехніка. Для ділянки площею до одного гектара вистачить недорогого мотоблоку — багатоцільового обладнання, яке значно полегшить обробіток ґрунту, збирання врожаю та інші городні роботи.

Універсальний мотоблок допоможе впоратися зі збиранням урожаю за допомогою навісних інструментів. Підключіть до техніки картоплекопалку і зберіть коренеплоди на кілька годин. Залежно від потужності блоку, його можна агрегатувати одним із трьох видів копача: універсальним, гуркітним та транспортерним.

Перший тип є металевою конструкцією, що нагадує лопату з привареними прутами. Інструмент «вгризається» в землю і дістає картоплю. Мінус цієї моделі - великий відсоток пошкодження врожаю.

Гуркітний інструмент зберігає більше бульб. Він очищає картоплю за допомогою вібраційного механізму та акуратно кладе його на землю.

Транспортерна копалка зовні нагадує гуркітну, але замість вібраційних грат вона обладнання стрічкою, якою рухається викопана картопля, де й очищається від землі.

Обробка ґрунту

Застосовуйте мотоблок для розпушування та культивації ґрунту в осінній період. Для цього оснастите техніку ґрунтофрезою.

Інструмент допоможе:

  • зняти верхній шар ґрунту і ретельно розпушити землю;

  • знищити бур'яни, створивши сприятливі умови для розмноження корисних мікроорганізмів;

  • зберегти вологу у ґрунті.

 

Також на ринку представлені плуги для мотоблоків. На відміну від ґрунтофрези, обладнання залишає великі шари, як після обробки трактором.

Застосовуючи навішування для мотоблоку можна косити траву, підгортати землю в саду і навіть перевозити вантажі за допомогою причепа.

Якщо ваші угіддя становлять 2-3 гектари, то простого мотоблока може виявитися мало. Безумовно, можна купити потужну модель, але коштує вона дорого. Краще додайте трохи грошей та купіть невеликий мототрактор. Він майже повністю зводить нанівець фізичні зусилля на дачі.

 

Виробники