Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Порівняння мінітракторів Булат Т250 та Булат 254

У цій статті ми порівняємо дві популярні на українському ринку моделі — Булат Т250 та Булат 254, а також наведемо кілька доказів за/проти покупки.

Порівняння мінітракторів Булат Т250 та Булат 254

Який мінітрактор купити сьогодні? Це найпопулярніше питання серед сучасних фермерів. Однозначної відповіді немає. Але в цій статті ми порівняємо дві популярні на українському ринку моделі — Булат Т250 і Булат 254, а також наведемо кілька аргументів за/проти покупки.

Але спочатку поговоримо трохи про сам бренд.

Чому саме Булат?

Мінітрактор Булат — недорога китайська спецтехніка, орієнтована на європейський ринок. Саме тому 2 герої огляду адаптовані під кліматичні особливості аграрних країн на кшталт України, а також розраховані на всесезонну експлуатацію на практично будь-якому ґрунті.

Ціна – ключова перевага тракторів Булат. Багато в чому, через це вони такі популярні сьогодні. Але це неосновний плюс: машини виробляються відповідно до витриманих стандартів збирання та безпеки.

А тепер давайте нарешті, порівняємо 2 мінітрактори.

Загальні особливості

Обидві машини працюють на базі трициліндрового чотиритактного дизеля потужністю 24 кінські сили, чого цілком вистачає для більшості робіт на ділянці. Цей мотор вже кілька років встановлюється в недорогі мінітрактори, і зарекомендував себе лише з найкращого боку. Він простий, економічний та оснащений ефективним водяним охолодженням, що дозволяє підтримувати оптимальну температуру та збільшує ресурс силової установки.

Виробник подбав і про безпечний запуск. А тому і в Булаті Т250, і в Булаті 254 можна зустріти електростартер - відмінну альтернативу ручному пуску, яка дозволяє швидко і безпечно заводити техніку, незалежно від того, скільки днів або місяців та простояла в гаражі.

Що стосується коробки передач, то в обох моделях вона практично однакова, за винятком того, що Булат 254 встановлена ​​вже повнопривідна модифікація, так як цей трактор підтримує 4x4.

Основні відмінності

Ми вже зазначили, що, на відміну від простішого Т250, Булат 254 — повнопривідна машина. Але на цьому відмінності не закінчуються. Давайте виділимо відмінні риси 254.

  • Збільшені колеса, що робить машину більш прохідною.
  • Зубчаста передача проти клинопасової в Булат Т250 дозволяють пропонувати досить велику потужність, що в свою чергу підвищує ККД.
  • Машина обладнана валом відбору потужності на 1000 об/хв, тоді як у молодшій моделі встановлено механізм на 540.
  • Експлуатаційна маса 254 моделі становить 1300 кг, що майже на 300 кг більше, ніж у Булат Т250. Це дозволяє перевозити значні вантажі.

На відміну від Т250, Булат 254 отримав оновлений дизайн, що видно з великої кількості пластикових деталей спереду машини та на робочому місці оператора. Трактор серії 254 справді виглядає більш стильно.

То що вибрати?

Якщо відкинути візуальні та технічні відмінності, то обидві моделі гідні бути найкращими у своєму класі. Але кожна з них створена для різних завдань. Якщо Т250 підходить для ділянок 5-7 гектарів і розрахована на роботу з простими інструментами, то Булат 254 може експлуатуватися в суворіших умовах.

Тому для роботи з потужним наваженням, транспортуванням важких вантажів та іншими серйозними завданнями беріть старшу модель. Але якщо є фінансові обмеження, і трактор вам потрібен для обробки невеликої ділянки, то сміливо купуйте Булат Т250.

Також ми рекомендуємо порівняти обидві моделі наживо, посидіти за кермом, оглянути основні механізми, а потім уже зважитися на вибір. У будь-якому випадку ціна обох тракторів дуже демократична.

Виробники