Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Порівняння-огляд мінітракторів DW 404A та ДТЗ 5244 HPX

Порівняння-огляд мінітракторів DW 404A та ДТЗ 5244 HPX

У пошуках потужного, але при цьому недорогого мінітрактору, який зможе повністю задовольнити ваші потреби? Тоді зверніть увагу на популярні моделі – китайський DW 404A та український ДТЗ 5244 HPX. Продукція цих виробників за останні 10 років стала синонім якісної техніки. Ну а ми розповімо, чим вони відрізняються між собою.

Відмінності та спільні риси

Ми спеціально взяли саме ці дві моделі для нашого огляду, тому що вони повністю відповідають вимогам сучасного українського фермера. Вони в міру потужні, досить функціональні, відрізняються стильним дизайном, вміють працювати з різним навісним обладнанням, а найголовніше коштують дешево, порівняно з японськими та європейськими аналогами.

Давайте розглянемо основні відмінності мінітракторів DW 404A і ДТЗ 5244 HPX.

Мотор

«Китаєць» працює на базі 40-сильного чотирициліндрового двигуна. У свою чергу, техніка від ДТЗ комплектується фірмовим двигуном ДД390 з 24 к.с.

Незважаючи на слабший у порівнянні з китайською машиною двигун, ДД390 може похвалитися збільшеним об'ємом – до 1900 куб. Див. Це дозволяє досягти кращого виробництва трактора для такої потужності.

КПП

ДТЗ 5244 HPX комплектується реверсом з 9 передніми та 9 задніми швидкостями. Завдяки цьому можна налаштовувати швидкісний режим на будь-який тип роботи. Трактор компанії DW відповідає конкуренту наявністю сухого дводискового зчеплення. До речі, в обох моделях є функція блокування диференціала.

Обороти ВВП

Остання ключова відмінність технічної начинки тракторів – вал відбору потужності. DW 404A оснащується конструкцією, яка видає до 1000 оборотів на хвилину, тоді як у ДТЗ 5244 HPX встановлений ВОМ лише на 540. Але незважаючи на це, останній обладнаний сильним гідроциліндром, завдяки якому можна піднімати важку навішення на кшталт плуга з кількома корпусами.

DW 404A та ДТЗ 5244 HPX мають і багато спільного. Наприклад, повний привід, електростартер, гідропідсилювач керма та колеса.

Зовнішній вигляд моделей

Якщо ще якихось 15-20 років тому зовнішній вигляд трактора не мав значення для багатьох фермерів, то все змінилося. Більшість моделей китайського та вітчизняного виробництва оснащуються обтічним капотом з динамічним силуетом, широкими радіаторними гратами, округлими крилами та стильною галогенною оптикою. Все це стосується і наших героїв – DW 404A та ДТЗ 5244 HPX.

До речі, виробники врахували всі сучасні тенденції та потурбувалися не лише про зовнішній вигляд, а й про комфорт оператора. Обидві моделі комплектуються м'яким регульованим сидінням, великими дзеркалами заднього виду та інформативною панеллю приладів.

Що вибрати для малого сільськогосподарського бізнесу?

Вибір за вами. Перед покупкою ретельно визначтеся, з якою метою потрібна техніка. Обидва мінітрактори – гідні представники свого класу. І різниця в ціні не така велика, щоб керуватися лише фінансовими можливостями.

DW 404A – потужніший, і це забезпечує більше тягове зусилля, що дозволяє перевозити важкі вантажі. Він підходить для повільної обробки великого поля. Але ДТЗ 5244 HPX економить більше палива та оснащений потужною КПП. Він створений для ділянок малих та середніх розмірів. А завдяки легкій вазі ця модель дає відмінну прохідність.

Виробники