Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Як не помилитися при виборі мототрактора: маркування двигунів

Мототрактора – безперечно, затребувана техніка як у приватному сільському, так і комунальному господарстві. Однак, далеко не всі користувачі знають нюанси вибору техніки. Великі очікування зазвичай призводять до величезних розчарувань в результаті. Як уникнути такого? Що потрібно знати, підбираючи помічника? Про це нижче.

Як не помилитися при виборі мототрактора: маркування двигунів

Отже, перший параметр, який впадає у вічі – це, звичайно ж, двигун, так би мовити «серце» мототрактора. Всі мотори мають певне маркування, яке, на жаль, і вводить більшість покупців в оману. Розберемося?

Кілька слів про виробників та хитрощі

Пам'ятайте, більшість продавців намагаються всіляко завищувати значущість свого пристрою. Так, наприклад, деякі акцентують увагу на японській якості двигуна. Звичайно, недосвідчений користувач втішиться подібним фактом і віддасть перевагу пристрою. Однак варто завжди перевіряти справжнього виробника двигуна.

Маркування двигунів - особливості

Те саме стосується і потужності самого двигуна. Нерідко з ними «грають», стверджуючи про наявність 15 і 16 кінських сил, коли насправді акумулятор здатний видати лише 12 л. с. І це за умови, що двигун на всіх тракторах типовий, наприклад R195ANE. Або XT-13. Причому важливого значення тут мають не літери, а цифри.

Розглянемо R195ANE. Маркування 195 означає, що у двигуні один циліндр, а його діаметр становить 95 мм. При цьому його потужність залишається у кількості 12 к. с.

Тепер кілька слів про двигуни 15 к. с. з маркуванням серії S. Скажімо, найпопулярніший S1100 має один циліндр із діаметром 110 мм. Зверніть увагу, що за габаритами він явно перевершує той самий 12-ти сильний XT-13, а тому просто не поміститься під капот трактора в 12 к. с.

Загалом, чим більше потужності у двигуні, тим він більший. Так, мотори з маркуванням ZS1115NLD матимуть зовсім іншу коробку передач та раму. Яскравим прикладом є мінітрактор Булат Т240.

Як бачимо, маркування двигунів дозволяють покупцеві підібрати оптимальний варіант для свого господарства, при цьому не залишившись обдуреним продавцем. Звертайте увагу на дрібниці та робіть правильний вибір.

Виробники