Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Вибір мотоблоку: порівняння дизельного та бензинового. Плюси та мінус

Мотоблок є різновидом мінітрактора. Він є одновісним механічним пристроєм із двигуном, завдяки якому суттєво полегшуються сільськогосподарські роботи. Також варто знати, що мотоблоки оснащують агрегатами дизельного та бензинового типу. Нерідко власники приватних будинків, які бажають придбати вищеописані механічні пристрої, запитують: який же рекомендується вибрати мотоблок і чому?

Мотоблок є різновидом мінітрактора. Він є одновісним механічним пристроєм із двигуном, завдяки якому суттєво полегшуються сільськогосподарські роботи. Також варто знати, що мотоблоки оснащують агрегатами дизельного та бензинового типу. Нерідко власники приватних будинків, які бажають придбати вищеописані механічні пристрої, запитують: який же рекомендується вибрати мотоблок і чому?

Дизельні мотоблоки та їх особливості

Відразу необхідно позначити наступний факт: для дизельних пристроїв характерне солідне тягове посилення, тому вони можуть непогано справлятися зі своєю роботою на низькому обороті. Тому такі моделі часто використовуються для різних робіт сільськогосподарського характеру. Дизельні двигуни розраховані на більшу витрату ресурсів, ніж бензинові. Завдяки цьому дані агрегати можуть функціонувати без зупинок більший термін.

Зараз багато хто бажає купити мотоблок, що має дизельний двигун. Все тому, що для нього характерна велика кількість переваг. Мова йде про:

  1. Паливній витраті, що варіюється. На сто кілометрів витрачається буквально кілька літрів (залежить від виду агрегату та його потужності).
  2. Простоті в ремонті та довгому терміні служби. У цих мотоблоках відсутні карбюратори та свічки, які необхідно часто налаштовувати.
  3. Великій вазі, що гарантує мінімум зчеплення з ґрунтом.
  4. Можливості повітряної та водяної системи охолодження. У бензинових мотоблоках передбачено лише охолодження повітряного типу.
  5. Високе тягове посилення, що гарантує роботу двигуна на хороших оборотах.
  6. Наявність великої кількості ресурсів, тому дизель зможе працювати більш тривало, на відміну від бензинового агрегату.

Також є кілька недоліків. Наприклад, деякі люди не можуть дозволити собі придбати дизельний мотоблок, оскільки коштує він досить дорого. Так, згодом усе окупиться, оскільки паливо для дизеля дешеве. Однак для покупки доведеться нагромадити солідну фінансову суму. Черговий мінус – високі вимоги до рівня якості палива та найсуворіші нормативи, пов'язані з обслуговуванням паливної рухової системи. Фактично, дизельні пристрої є більш вибагливими, якщо порівнювати їх із бензиновими. У цьому полягає різниця мотоблоків.

Специфіка бензинових мотоблоків

Бензинові моделі вважаються ідеальними такі моменти, коли потрібна обробка невеликих територій. Паливо в цьому випадку спалахує від іскри, яка виробляється запалювальною свічкою. У дизелі із цим завданням справляється свічка розжарювання.

Бензинові мотоблоки можна назвати такими, що відрізняються маневреністю та легкістю. Як паливо тут виступає бензин (від 92 і вище, тобто підійде бензин, що використовується для сучасного транспорту).

Основна перевага описаних раніше мотоблоків полягає у доступній вартості. Технічне обслуговування та ремонт механічного агрегату обійдуться не так дорого, як у випадку з дизельною моделлю.

Також варто виділити й інші переваги:

  1. Низький шумовий рівень (набагато нижчий порівняно з дизелем).
  2. Такий двигун можна використовувати у будь-яких умовах погоди. Не потрібно встановлювати електричний стартер.
  3. Мала рульова вібрація. Людям, які не мають досвіду, набагато легше керувати бензиновими мотоблоками.

Варто враховувати, що бензинові мотоблоки можуть працювати виключно на високих оборотах і з мінімальними оборотами просто не впораються. Популярними такі мотоблоки вважаються тому, що знайти паливо не складе проблем – достатньо буде доїхати до заправки або попросити каністру у сусідів (майже кожна людина в селі є власником автомобіля, бензопили, газонокосарки тощо).

Сьогодні інтернет-магазини – великий вибір мотоблоків. Який саме вибирати – залежить виключно від вимог та запитів людини. Загалом можна зробити наступний висновок: бензинові моделі підходять виключно для малих ділянок розмірів до 30 соток. З великими навантаженнями вони навряд чи впораються. В інших випадках оптимальним варіантом буде дизель.

Виробники