Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Коробки передач на мототракторах: види та варіанти виконання

Від варіанта виконання коробки залежить багато, у тому числі зручність і безпека роботи на мототракторі. Наприклад, якщо в ньому передбачена функція блокування диференціала, то і сам пристрій матиме простий, легкий хід (два колеса стають провідними). За відсутності такої не уникнути пробуксовок при роботі з плугом і, наприклад, відвалом під час збирання снігу взимку.

Коробки передач на мототракторах: види та варіанти виконання

Сьогодні пропонуємо ближче ознайомитися з варіантами виконання сучасних коробок передач на мототракторах із примусовим блокуванням диференціала. Надалі при підборі оптимальної моделі у вас не виникне питань щодо цієї деталі конструкції.

Блок на кожне колесо окремо

Маючи таку коробку передач пересування громадськими дорогами або з причепом може бути важко, тому що блокувати кожне колесо окремо вручну – досить складне завдання. Для роботи на пересіченій території можете брати, не замислюючись.

Блокування кожного колеса окремо педаллю

Коробка передач такого типу, згідно з відгуками користувачів, проблематична. Не дивно, адже ціна пристрою, оснащеного нею, значно нижча за аналогічні моделі. Мабуть, на цьому достоїнства закінчуються.

А тепер до труднощів. По-перше, це кількість педалей. Водію, працюючи з трьома основними (гальмом, газом та зчепленням) досить складно керуватися з додатковими двома. По-друге, такі коробки швидко стають непридатними, а відшукати запчастини на них вкрай проблематично. Купуючи трактор із подібною коробкою, подбайте завчасно про наявність додаткових комплектуючих.

З фіксацією

Примусове блокування диференціала з фіксацією - найзручніше та краще виконання коробки передач. Вона без проблем дозволяє виконувати, наприклад, тягові роботи з блокованою віссю і відразу розблокувати її, щоб переміщатися рівною дорогою.

Така коробка не тільки зручна, а й дозволяє уберегти колеса від швидкої деформації.

Робіть правильний вибір і залишайтеся завжди на висоті із сучасною агротехнікою.

 

Виробники