Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Робота з мінітрактором: запобіжні заходи

Завдяки запобіжним заходам роботи з мінітрактором вдасться правильно експлуатувати техніку, а також у деяких випадках зберегти собі життя.

Робота з мінітрактором: запобіжні заходи

Головні запобіжні заходи, про які варто пам'ятати, коли ви взаємодієте з мінітрактором

Відразу варто зазначити, що згідно з правилами техніки безпеки працювати на мінітракторі можуть виключно ті фахівці, які попередньо успішно завершили підготовку і тепер мають право керувати подібною технікою. Для забезпечення максимальної безпеки під час транспортних робіт варто купити мінітрактор, що відрізняється високою якістю і довговічністю.

Досить часто такій техніці необхідно переїжджати через канави, бури чи інші перешкоди. У такому разі потрібно робити подібні дії на повільному ходу і лише під прямим кутом. Навряд чи буде логічно робити несподівані поштовхи та великі тракторні крени.

Досить часто користувачі навішують на описані вище машини певне обладнання. Варто розуміти, що робити це мають право лише ті, хто здійснює обслуговування цієї техніки. Причіпнику необхідно знаходитись далеко від зупинки транспорту і зчеплювати тільки після певного сигналу від водія.

Строго забороняється займатися перевезенням людей на спеціальних знаряддях. Вони можуть бути виключно в тракторній кабіні. А в ній, до речі, може бути не більше двох людей. Так що перед тим як мінітрактор купити, варто подумати, чи вдасться у вас належним чином виконувати всі вищеописані вимоги та правила.

Які запобіжні заходи можуть гарантовано врятувати життя?

Забороняється взаємодіяти з мінітратором, якщо раніше спостерігалися проблеми та несправності з кермовим керуванням, гальмівною системою та електроосвітленням, причіпним пристроєм тощо. В іншому випадку це може призвести до негативних наслідків.

Коли виконуються польові та транспортні роботи, потрібно уважно відстежувати те, щоб бак не протікав. При виявленні такого потрібно моментально усунути проблему. Біля місця заправлення бака не можна курити та розводити багаття. Навіть маленька іскорка може спровокувати вибух та займання. Докладніше з усіма правилами можна буде ознайомитись на сайті agrotechnika.com.ua. Там опубліковано інформацію, пов'язану з тим, як потрібно правильно взаємодіяти з вищеописаною технікою і чого робити не рекомендується.

Виробники