Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Навісне обладнання: яке та коли купувати?

Сьогодні складно уявити господарську діяльність без відповідної техніки. Так чи інакше, але мінітрактори та мотоблоки міцно увійшли до фермерського життя. І такий вибір користувачів цілком обґрунтований: мототехніка зручна, доступна, економить час, сили та, головне, стимулює ефективність ведення господарського життя.


 

Навісне обладнання: яке та коли купувати?

Але сьогодні не про трактори, а про навісне обладнання до них. Існує думка, що техніка потрібна лише під час активного посівного сезону. Однак це далеко не так: необхідність використання мінітракторів з наважками виникає навіть тоді, коли, здавалося б, вони зовсім не потрібні. Отже, поговоримо про те, коли та які інструменти купуватиме саме вам.

«Зима!.. Селянин, тріумфуючи...»

Не встигнете й оком моргнути, як усе часто-густо занесе снігом. Звичайно, завжди можна прибрати його звичайною лопатою, але це не для нас. Ми за ефективну працю, чи не так?

Отже, пухкий сніг допомагає прибирати роторний снігоприбиральник. Він без проблем монтується на мотоблок та забезпечує якісну роботу. Поекспериментуйте з широтою та висотою захоплення: навіть кучугури будуть по плечу.

Сніг злежався і зледенів? Тоді ваш найкращий друг – лопата-відвал. Вона призначена спеціально для значних заметів. Примітно, що інструмент легко справляється зі збиранням гравію та гравію. Нижня частина лопати захищена, як правило, шаром гуми, тому не стирається після тривалої роботи.

Весна: підготовка та посівні роботи

Підготовка до посівних робіт – особливий процес, від якого безпосередньо залежатиме врожайність. Тут вам знадобиться:

  • Плуг;

  • Фреза;

  • Борона.

Плуг – інструмент грубої первинної обробки землі. Щоб оранка землі пройшла куди ефективніше, логічно буде «перевзути» мотоблок або мінітрактор у ґрунтозачепи. Вони забезпечать краще зчеплення з ґрунтом і, як результат, зададуть хороші умови для якісного оранки.

За допомогою борон і фрези залишиться розпушити ґрунт, подрібнити земельну кірку та перемішати шари. Далі справа за малим: проробити борозни та посіяти зерно/висадити овочі. Борозни легко робляться підгортачем. Його ж згодом можна використовувати для підгортання міжрядь.

Також не зайвим буде придбання сівалок (якщо в планах вирощування зерна), картоплесаджалок (якщо йдеться про картоплю), картоплекопувачів (також підійдуть для вирощування часнику).

Літо чи наука догляду за рослинами

Все літо нам дається для того, щоб забезпечувати рослинам оптимальні умови для їх зростання: підтримувати достатній рівень вологи, вчасно позбавлятися бур'янів та шкідників, постійно розпушувати ґрунт для вільної циркуляції кисню всередині, не давати сонячним променям нашкодити коренеплодам (належить переважно до картоплі).

Влітку вам знадобляться обприскувач, підгортальник, водяна помпа для техніки (звичайно, якщо у вас не налагоджена постійна іригаційна система).

Збираємо врожай і готуємось до зимівлі

Коли зійшов урожай, лишається справа за малим – зібрати його. Так, наприклад, для збирання зерна логічно буде обзавестися роторною косаркою (рекомендуються для скосу паленої трави), сегментною косаркою (добре справляється із густими травами); для картоплі/часника/буряка/моркви добре підходять картоплекопачі.

Транспортні можливості легко розширити за допомогою причепа для мотоблока або мінітрактора. Дуже зручно перевозити врожай до місця зберігання. У деяких моделей причепів є зручна функція відкидання бічних бортів – незамінний нюанс при перевезенні зернових.

Наприкінці хотілося б нагадати, що покупка навісного устаткування – справа відповідальна, тому до нього варто підходити заздалегідь. І ціни нижчі, і поспіх не відволікає. Розумний підхід до вибору дозволить створити оптимальні умови для господарських робіт, а вам принесе лише задоволеність отриманих результатів.


 

Виробники