Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Вирощування зелені або як швидко окупити велике капіталовкладення в Україні

Незважаючи на популярність зелені серед населення, на українському ринку ще не зайнята ніша її промислового вирощування в тепличних умовах. Звичайно, з одного боку, зведення теплиць – досить витратна справа. З іншого – таке капіталовкладення окупить себе вже через сезон.

Вирощування зелені або як швидко окупити велике капіталовкладення в Україні

Розглянемо докладніше таку привабливу бізнес-ідею, адже у вирощуванні зелені (яку на хвилиночку зараз везуть з-за кордону) є величезний сенс.

Мода на здоровий спосіб життя та попит на корисний продукт

Експерти прогнозують неминуче зростання ринку цілорічної зелені. Насамперед це пов'язано з небувалим зростанням популярності правильного харчування, зокрема салатів. Найзатребуваніші з них – Айсберг, Лолло Росса, Латук та інші види зелені.

Але є й відносні складності при вирощуванні салатів.

По-перше, для обладнання такого бізнесу необхідно як слід вкластися на стартовому етапі – купити мінітрактор, обладнати теплицю, придбати насіння та необхідні добрива. Все це коштує чималих витрат. По-друге, поки ринок не зайнятий, а 80% зелені ввозиться з інших країн, наші аграрії не мають великого досвіду і просто бояться прогоріти.

Однак, незважаючи на це, ризикнувши, можна залишитися у виграші, ставши одним із основоположників даного бізнесу на території України. Активна робота з оптовиками допоможе якісно та швидко реалізувати продукцію серед українського споживача.


Виробники