Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Освоюємо цілинну ділянку: поради професіоналів

Якщо вам потрібно привести незасвоєну або цілинну ділянку в належний стан, але ви все ще не знаєте, з чого почати? Тоді ця стаття стане вам у нагоді, як непогана інструкція до проведення подальших робіт.

Освоюємо цілинну ділянку: поради професіоналів

Отже, щоб з необробленої території вийшла ділянка з плідним ґрунтом, повністю пристосована для вирощування різних культур, вам знадобиться придбати терпіння (для повної обробки знадобиться рік), деяким інструментарієм і добривами. Почнемо?

Починаємо роботу

Перше, з чого варто розпочинати будь-яку роботу з обробітку землі – з її вирівнювання. Говорячи простою мовою, вам варто викорчувати всі пні, прибрати камені та розрівняти поверхню настільки, наскільки це можливо.

Коли поверхня в прийнятному стані, їй необхідне глибоке орання плугом. Основне завдання такої обробки – подрібнення дернини та переміщення її залишків на глибинні шари ґрунту. Зазначимо, що глибина залягання дернини має бути не менше 20 см у результаті. В іншому випадку вона може проростати.

Готуємо дерновий ґрунт

Зняту дернину укладаємо штабелями на ґрунт. Для кращого її розкладання також рекомендується перекласти її гною (мінімум 5 см), поливати надалі водою або розчином гною. Дерновий ґрунт восени можна буде використовувати для теплиць або просто розкидати ділянкою для збільшення його плідності.

Отже, після першого перекопування території її необхідно буде збагатити корисними мінеральними добривами. У такому вигляді слід залишити її до закінчення літа.

Восени ділянку ще раз перекопують. Третє перекопування – навесні. Однак не варто перекопувати надмірно глибоко, щоб не винести на поверхню перепрілі залишки дернового ґрунту.

Ділянка готова. Настійно рекомендуємо висаджувати перший рік однорічні рослини. Повністю його окультурювати можна буде через рік після фінального перекопування.


 

Виробники