Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Електричний триммер: як правильно вибрати його?

Електричний триммер: як правильно вибрати його?

Стан дачної ділянки - перший, на що потрібно звернути увагу при виборі електричного тримера.

Рослинність на території може бути трьох типів:

  1. Газонна трава.
  2. Бур'ян.
  3. Заросла цілина, раніше ніколи не орана.

Не менш важливе значення має площа ділянки. Якщо вона не перевищує трьох соток, достатньо буде тримера малої потужності (близько 300-400 кВт); що більше площа ділянки, то вище має бути потужність у шуканого тримера. Також важливо зважити на наявність або відсутність температурного датчика, який відключає мотокосу при перегріві.

Головне правило вибору тримера - пам'ятати, що чим вища потужність інструменту, тим довше він буде служити при експлуатації на середньому навантаженні.

Для невеликих територій, а також ділянок, на яких регулярно коситиметься газон, ідеально підійде електричний триммер із двигуном у нижній частині інструменту. Перевагою таких пристроїв є невеликі габарити, невелика вага, зручність використання за рахунок ріжучої поверхні, що повертається. Останнє дозволяє косити траву у важкодоступних місцях, повертаючи голівку тримера під зручним кутом. Мотокоса з нижнім розташуванням двигуна чудово впорається з делікатною роботою на кшталт зрізання трави між квітами на клумбі або саджанцями на гряді, оскільки мають маленький діаметр обертання волосіні. Лісочка, до речі, має невелику товщину (до 2 мм), за рахунок чого акуратно з першого разу зрізає невисоку траву.

Якщо дачна територія насичена грубою рослинністю, яку важко видерти руками, краще розглянути такий варіант, як електричний триммер з верхнім розташуванням двигуна. Він ненабагато важчий за вищезгадані тримери, проте має більш високу потужність, довговічність і практичність. Даним моделям не страшні роса і дощ, на відміну від мотокосарок з нижнім розташуванням двигуна, які моментально вийдуть з ладу через попадання вологи. Товщина волосіні становить 2 мм і більше, що уможливлює косьбу навіть грубої рослинності приємною і майже не стомлюючою справою.

Підбиваючи підсумки, варто узагальнити інформацію - вибір тримера залежить від двох головних факторів:

  1. Якість трави на ділянці.
  2. Площа території, що викошується.

На другорядні чинники – габарити, зручність розташування ручок, вартість, датчики температури двигуна та інші опції – варто звернути увагу в останню чергу.

Виробники