Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Роторні косарки та принцип їх роботи

Роторна (дискова) косарка - корисний інструмент для роботи в саду та городі. Він допоможе зібрати врожай, заготовити корми, постригти газон та очистити ріллю від бур'яну. Фермеру залишається тільки підключити пристрій до трактора, оскільки він найчастіше буває навісного і причіпного типу.

 

Роторні косарки та принцип їх роботи

Технічні характеристики агрегату:

  1. Продуктивність;

  2. Висота зрізу;

  3. Частота обертання різальної системи.

Конструкція та принцип роботи навішування

Роторні косарки поділяють за розташуванням різальної частини. Воно знаходиться збоку пристрою, ззаду чи попереду. Залежно від модифікації конструкція може мати до трьох ножів, що покращує продуктивність агрегату.

Роторна косарка відрізняється простою конструкцією із приводом. Скошування відбувається за допомогою обертання загострених дисків-ніж, закріплених на опорному колесі.

Вільний рух елементів дозволяє не зважати на нерівності грунту. Тому роторний тип ефективніший для горбистій місцевості, ніж сегментний.

Косарка працює від передачі трактора або його руху. Опорне колесо починає рухатися, змушуючи обертатися ріжучий елемент, через що відбувається покіс.

Зазначимо, що косарки з трьома ножами працюють лише від ВОМ трактора. Триножові варіанти застосовуються на великих полях для швидкого та ефективного результату.

Переваги

Ключова особливість роторної косарки - пристрій, що захищає ніж від перешкод. Плюси застосування роторної косарки:

  • Проста експлуатація;

  • Безпека;

  • Ефективність на нерівному ґрунті;

  • Економія часу.

Для захисту механізму від пошкодження конструкції приводу передбачені спеціальні зварні з'єднання. При великому навантаженні вони зриваються і захищають частини, що рухаються.

 

Виробники