Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Садовий мінітрактор чи універсальна машина?

Для догляду за садовою ділянкою площею кілька гектарів потрібна спецтехніка. В Україні популярні недорогі компактні мінітрактори, які бувають універсальними (просапними) та спеціальними (садовими).

 

Садовий мінітрактор чи універсальна машина?

Ми допоможемо з вибором машини, розкривши особливості обох типів.

Відмінності тракторів

Універсальні розраховані на весь спектр сільськогосподарських робіт, а спеціальні – виключно для садових. Обидва види працюють з різним навісним обладнанням, але перший підтримує набагато більший вибір інструментів, що впливає на загальний функціонал.

Звичайний мінітрактор повністю повторює конструкцію великого побратима, лише у зменшеному варіанті. Часто можна зустріти модифікації із комфортною кабіною.

Трактори для саду випускаються переважно без кабіни, але можуть бути оснащені ножним керуванням — механізмом, якого не буває у звичайному мінітракторі через його складність.

За рахунок спеціалізації, садові мінітрактори більш маневрені ніж просапні. Але другі можуть бути задіяні на ділянках зі складним рельєфом та у важкопрохідній місцевості.

Що ж вибрати?

Обидва варіанти мінітракторів будуть надійними помічниками у господарстві. Вони відрізняються зовнішнім виглядом та конструкцією.

Якщо вам потрібно зорати поле, зібрати врожай, внести добрива або перевезти вантаж краще придбати універсальний варіант.

Для збирання трави в саду, догляду за газоном та деревами рекомендуємо зупинити свій вибір на садовій машині.

 

Виробники