Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Чим відрізняється мототрактор від мінітрактору?

Мінітрактори та мототрактори - безумовно, популярна техніка, що завоювала серця українських фермерів. Однак новачки не завжди розуміють, у чому відмінність між мототрактором і мінітрактором, який з видів техніки краще підійде для господарювання і чому іноді краще не економити на її придбанні.

Чим відрізняється мототрактор від мінітрактору?

На перший погляд, може здатися, що мототрактор та мінітрактор – це просто синоніми. Багато хто так і вважає. Варто зазначити, цілком хибно. Давайте спробуємо розібратися, що ж насправді відрізняє мототрактор від мінітрактора, якій технікі краще віддати перевагу у своєму господарстві і чому.

Мінітрактор

Мінітрактор – це той самий трактор, тільки малогабаритний. Як правило, його потужність сягає 40 кінських сил. Цього вистачає, щоб забезпечити ефективну роботу на полях та територіях розміром 10-20 гектарів.

Такі мінітрактори оснащені надійним двигуном дизельного або бензинового типу. В основному, виробники оснащують їх комфортним кріслом, дзеркалами заднього виду, потужним освітленням та іншими зручностями (наприклад, ящиками для інструментів).

Також часто можна додатково оснастити техніку навісним обладнанням, тим самим розширивши її функції до краю.

Мототрактор

Якщо мінітрактор – це зменшена копія великогабаритної техніки, то мототрактор – це своєрідний «тюнінг» мотоблоку. Тобто. в основному мототрактори виробляються на основі вже існуючих мотоблоків.

На відміну від мінітракторів, вони мають більш привабливу вартість, менш вибагливі до умов експлуатації, а також добре піддаються ремонтним роботам. Їхня потужність варіюється від 10 до 25 к. с.

Якщо ви володієте невеликою ділянкою до 10 га, то краще, звичайно, віддати перевагу мототрактору.

Виробники