Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Як розпочати вирощувати часник за допомогою мотоблоку?

Один із найперспективніших напрямків сучасного агробізнесу в Україні – вирощування часнику. Дивно, але внутрішній український ринок відчуває суттєвий дефіцит цього продукту: лише погляд на полиці супермаркетів повністю підтвердить цей факт – практично весь часник, що реалізується, завозиться з Китаю чи Єгипту.

Як розпочати вирощувати часник за допомогою мотоблоку?

Таким чином, вирощування часнику справді є прибутковою і досить перспективною справою. Причому кліматичні умови в Україні сприяють цьому.

Основна проблема, на думку експертів, це недостатньо вигострені методики вирощування часнику, а також відсутність промислового обладнання. І тут може стати в нагоді простий ... мотоблок.

З чого почати?

Насамперед, варто приділити увагу трьом аспектам:

  • Підбору та придбання землі;
  • Купівля безпосередньо мотоблока;
  • Вибір навісного обладнання для посадки, догляду, збору врожаю.

Так, наприклад, вибираючи ділянку землі, намагайтеся оглянути її в літній період. Вкрай важливо, щоб грунт підходив для вирощування часнику. В середньому, покупка 1 га землі коштуватиме 5000 $. До речі, завжди можна орендувати територію. Як показує практика, можна знайти ділянку з орендою, яка не перевищує 200 $ на рік.

Далі – покупка мотоблоку. Рекомендуємо звертати увагу на важкі моделі потужністю від 10 до 12 кінських сил. При необхідності їх завжди можна переробити в мототрактори.

Нарешті, для якісної обробки ґрунту та догляду знадобиться досить об'ємний перелік навісного обладнання. Так, вам доведеться підібрати ґрунтозачепи, часносаджалки, зчіпки, плоскорізи, обприскувачі.

Варто також відзначити підбір оптимального насіння. На українському ринку сьогодні лідирують «Любаша» (3$ за кг – загальний дохід 90 000$), «Спас» (2,30$ за кг – загальний дохід 46 000$), «Софіївський» (3,85$ – загальний дохід 57 750$) Ціни вказані з урахуванням збирання врожаю з 1 га землі та актуальні на 2017 рік.

Таким чином, озброївшись професійною технікою, знаннями та терпінням, можна створити досить прибутковий та квітучий бізнес. 

Виробники