Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Як зробити ефективний бізнес у селі?

Багато хто помилково вважає, що в селі неможливо створити квітучий бізнес, який приноситиме достатній дохід. Однак, це зовсім не так. Головне тут – визначитися з видом діяльності, озброїтися теоретичними знаннями, практичними навичками та необхідною технікою для робіт.

Як зробити ефективний бізнес у селі?

Серед найпопулярніших занять фермерів можна виділити заготівлю сіна, розведення худоби, вирощування рослинних культур, а також так званий агротуризм. Розглянемо кожен із пунктів окремо.

Заготівля сіна

Найперспективніша сфера діяльності – заготівля сіна та кормових культур. Трави мають великий попит серед власників приватних і державних ферм, а тому ви без проблем зможете зайняти свою нішу.

Звичайно, перед початком вам доведеться подбати про наявність спецтехніки (косарок, прес-підбирачів і т.д.), забезпечити оптимальні умови зберігання сіна, а також скласти чіткий графік його косіння, вирахувавши потрібний для цього час.

Тваринницький бізнес

Ще один прибутковий вид бізнесу у селі – тваринництво. Для початку вам слід визначитися з типом продукції – м'ясо, молоко, яйця чи шерсть. Далі потрібно обладнати ферму, провести важливі системи забезпечення та в принципі оснастити господарство всім необхідним інвентарем.

Продукти від тваринницького бізнесу можна збувати приватним особам, а також укласти договори про співпрацю із заводами та більшими холдингами.

Вирощування рослинних культур

Найпростіший бізнес із мінімальними вкладеннями – рослинний. Вже в перший рік ви зможете окупити вкладення в 3 або 4 рази. Звичайно, за умови, що всі посадкові та доглядові роботи будуть здійснені правильно і на благо врожаю. А для цього вам доведеться або найняти досвідченого агронома, або самостійно навчитися азам агропромислової справи. Про закупівлю необхідного обладнання для механізації праці також не слід забувати.

Агротуризм

Зрештою, зовсім новий напрямок у «сільському» бізнесі – агротуризм. Особливо він буде успішним, якщо ваше село знаходиться в безпосередній близькості до великого мегаполісу.

Обладнання готельного комплексу, гостьових котеджів з акуратними будиночками та відпочинковими зонами, спортивних майданчиків на свіжому повітрі, альтанок та інших об'єктів для відпочинку: все це в результаті зможе принести вам чималий дохід.

Експериментуйте та приступайте до справи.

 

Виробники