Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Як вибрати мінітрактор?

Як вибрати мінітрактор?

Сьогодні в Україні популярні мінітрактори з Китаю, Японії та Європи. Ця техніка працює з різним навісним обладнанням і може повністю механізувати ручну працю на ділянці.

Але як вибрати мінітрактор новачкові, і якому виробнику віддати перевагу? На ці запитання ми відповімо у статті.

Важливо знати перед покупкою

У каталозі китайських (і не тільки) тракторів є варіанти різних габаритів. На цей показник впливає потужність: чим більше «конячок» під капотом, тим більшою і важчою буде машина.

Якщо плануєте обробляти невелику ділянку (5-10 га), то краще придбати модель потужністю 24 л. Ці невеликі трактори легко протиснуться між деревами та помістяться у будь-який гараж. До того ж, невеликої потужності цілком вистачить для базової навішування, на кшталт культиватора, ґрунтофрези, косарки та причепа.

Погано знаєтеся на навісному устаткуванні? Не хвилюйтесь: це значно простіше зрозуміти, ніж засвоювати інформацію про те, як вибрати японський мінітрактор.

Для роботи з потужними навісними інструментами, наприклад, із трикорпусним плугом або багатодисковою бороною, рекомендується купувати більш продуктивну (наприклад, 35 к.с.) та велику техніку з повним приводом. Але врахуйте, що надто громіздкий мінітрактор не завжди зможе розвернутися в невеликому саду. Та й місця для зберігання він потребує більше. Тому заздалегідь подбайте про подібні нюанси, якщо вирішили купувати потужний трактор.

Виділимо основні параметри вибору та розглянемо практичні рекомендації, як вибрати мінітрактор.

Бренд

Краще довіритись перевіреним брендам, ніж купувати ноунейм. Зверніть увагу на техніку від Dongfeng, Forte, DW, Jinma та Булат. Ці машини від відомих китайських виробників давно зарекомендували себе не лише в Україні, а й у Європі.

Матеріали та складання

Краще купувати моделі з оцинкованими кузовами – вони менш сприйнятливі до корозії та довше проживуть. До речі, згадані вище компанії навіть у дешевих машинах встановлюють якісні деталі, що продовжує термін експлуатації техніки.

Комплектація

Вибираючи мінітрактор, враховуйте його комплектацію. Той же повний привід допомагає легше долати складний рельєф, а диференціал, що блокується, дозволить менше буксувати.

Завдяки регульованій колії, ви зможете обробляти різні види міжрядь, а гідропідсилювач дозволить легше повертати кермо і плавно входити в повороти.

Комфорт

Якщо фінанси дозволяють, слід вибирати модель із регульованим сидінням та галогеновою оптикою, яка дозволяє працювати з комфортом навіть у темний час доби. Для активних робіт у холодну пору року можна купити трактор із кабіною, але ціна таких машин ціна вища, ніж у безкабінних.

Який мінітрактор кращий: китайський чи японський?

З одного боку, японці пропонують машини бездоганної якості, а з іншого – відрізняються високою для простого фермера ціною, дорогим обслуговуванням та дефіцитними запчастинами. У свою чергу, техніка з Китаю коштує значно дешевше. Крім того, вона проста в обслуговуванні, а комплектуючі продаються усюди.

Заради справедливості зазначимо, що навіть уживаний японський трактор після капремонту довго служитиме вірою та правдою. Але якщо зламається, то ремонт влетить у копійчину.

Так какой минитрактор лучше: китайский или японский? Если хотите сэкономить и приобрести быстро окупаемую рабочую лошадку, то лучше выбрать первый. А чтобы получить надежную технику, которая прослужит не одно десятилетие, то второй.

Не стоит переживать о рабочем ресурсе: при своевременном уходе и регулярной проверке, машина любого производства прослужит долго.

Підсумуємо

Коротко підсумуємо все те, про що ми вже розповіли вище. Це допоможе вам краще зрозуміти не тільки як вибрати японський мінітрактор, але також китайський, і в цілому - будь-який інший.

  • Потужність. Для домашнього господарства та невеликих ділянок вистачить і 20-сильної машини. Для середніх та великих полів купуйте мінітрактор із 35-45 к.с.
  • Додаткові функції. Ще раз відзначимо, що такі опції, як блокування диференціалу та ГУР полегшують управління та допомагають у критичних ситуаціях зберегти управління технікою.
  • Колія. Щоб працювати з різними міжряддями, рекомендуємо купувати трактор з регулюванням колії в межах 1200-1300 мм для передньої та 1250-1550 мм для задньої.
  • Вал відбору потужності. Ідеальний варіант для простої роботи на невеликому полі буде трактор із ВВП 540 об/хв. Для підключення потужних інструментів та вирішення більш серйозних завдань купуйте техніку, де ВВП видає 720 або 1000 обертів на хвилину.

Якщо залишилися питання щодо підбору мінітрактора, то звертайтеся до нашого менеджера. Просто розкажіть про те, що хочете отримати від техніки, і ми порекомендуємо необхідні варіанти.

Виробники