Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Яка різниця між мототрактором та переобладнаним мотоблоком?

Останнім часом все більше українців замислюються над придбанням сільськогосподарської техніки, намагаючись полегшити важку ручну працю шляхом її максимальної механізації. Так, найпопулярнішим вибором стали мотоблоки та мототрактори.

Яка різниця між мототрактором та переобладнаним мотоблоком?

Разом з цим з'явився поширений міф про те, що мототрактор – це ніщо інше, як переобладнаний мотоблок. Справді, трактору передував мотоблок, проте сьогодні це цілком самостійна техніка, про що, власне, ми і пропонуємо поговорити сьогодні.

Основні відмінності мотоблоку та мототрактора

Головна відмінність агрегатів – конструкція. Насамперед, вісь: у мотоблоку вона одна, у мототрактора – дві (нерідко регульовані для зручності роботи). Таким чином, мототрактор має більш габаритні розміри.

Ще одна помітна відмінність – двигун. Мотоблоки не оснащуються моторами потужністю понад 10 л. с. У свою чергу мототрактор може вміщати в собі від 12 до 24 л. с., видаючи кращу продуктивність та ефективність.

Варто відзначити, що переваги має як одна, так і інша техніка. Мотоблок зручніше зберігати в гаражі та простіше перевозити, але мототрактор може впоратися з складнішими завданнями та масштабами території.

Так, підбираючи тип техніки, орієнтуйтеся насамперед на ваші індивідуальні потреби, розмір ділянки та інші нюанси, пов'язані безпосередньо з польовими або садово-парковими роботами.

Виробники