Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Яке обладнання вибрати для збирання врожаю мінітрактором?

Раннє підвищення температури повітря цього року спричинило передчасне дозрівання багатьох зернових, овочевих та плодово-ягідних культур у великих та приватних господарствах.

Яке обладнання вибрати для збирання врожаю мінітрактором?

Щоб збирання врожаю проходило швидко і з комфортом, потрібно вже зараз потурбуватися про покупку спеціального механічного обладнання. У цій статті розглянемо деякі пристосування - must have сучасного фермера у високий сезон.

Для збирання картоплі та ін коренеплодів

На українському ринку існує величезна кількість пропозицій причіпних, навісних та напівнавісних агрегатів на мінітрактор, призначених для копання картоплі, моркви, буряків та ін бульбових культур. Найдоступніші варіанти:

  • Картоплекопувач транспортерний;
  • Картоплекопувач гуркітний (він же вібраційний та ексцентриковий).

Принцип дії цих пристроїв зводиться до трьох операцій: викопування бульб, сортування та очищення від землі і бадилля, викладання коренеплодів на поверхню грядки для подальшого ручного збору.

Основна відмінність проявляється на етапі чищення: у першому випадку картопля очищається на конвеєрі, що рухається, а в другому - за допомогою ексцентрикового гуркоту.

Ви завжди можете вибрати якісні та недорогі українські, польські, китайські картоплевикопувачі.

Збираємо цибулю та часник без проблем

Фермери знають не з чуток, як важко збирати часник вручну. Для полегшення цього невдячного заняття, існують особливі пристосування - часнокопачки або часникопачі для мототрактора і мінітрактора. Різниця між ними полягає у способі прибирання та вимогах до потужності.

У першому варіанті цибулини на глибині до 13 см підкопуються трьома активними ножами за допомогою зворотно-поступальних рухів. Часник автоматично виходить на поверхню.

Мінітракторна копалка прибирає овочі стрічковим способом, укладаючи їх у кузов у ​​чотири смуги. Таким чином, забезпечується обробка одразу двох рядків.  

Висновок

Маючи в арсеналі всього два апарати – для викопування картоплі та часнику – можна розширити функціонал трактора, а також заощадити час та сили на догляд за городом.

 

Виробники