Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Марокко увійшло до топ-3 країн імпортерів пшениці з України

Кінець минулого року ознаменувався для України невеликим зниженням експорту пшениці. На цьому наголошують експерти-аналітики з УкрАгроКонсалт. 

Марокко увійшло до топ-3 країн імпортерів пшениці з України

2018 року з липня по грудень включно Україна продала 10,5 мільйонів тонн. Це на 7,2% менше, ніж за такий же період минулого сезону. Окремо зазначається, що це найнижчий показник за 4 минулі сезони.

Ще в першому півріччі 2018 року лідерами із закупівель були такі країни: Індонезія, Бангладеш та Єгипет. Постачання до Індонезії за останній період зросли на цілих 17% порівняно з минулим сезоном і зрештою склали 2 млн тонн.

За останні місяці Індонезія так і залишилася лідером, а ось 2 інші країни поступилися місцям Філіппінам і Марокко. Бангладеш знизив імпорт на 48%, а Єгипет на 46. Сезон 2018/19 МР показав, що постачання на Філіппіни збільшилося на 77 відсотків.

Зростання закупівель Марокко більш значне — плюс 162 відсотки, тобто трохи більше, ніж у 2,5 рази. Остання закупівля становила 712,800 тонн. Для порівняння минулого року цей показник становив 271,700.

Нагадуємо, обсяг експорту знизився не лише до Єгипту та Бангладешу. Також зменшили закупівлі Євросоюз та Південна Корея, на 19 та 6% відповідно.

 

Виробники