Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Мінітрактор для оранки: вибираємо найкращий варіант

Мінітрактор – неймовірно зручна та багатофункціональна машина, яку можна використовувати у багатьох різних цілях. І сьогодні поговоримо про одну з них – оранку землі.

Мінітрактор для оранки: вибираємо найкращий варіант

Нижче пропонуємо поговорити про вибір трактора для оранки землі. Можливо, ці прості поради допоможуть вам у майбутньому не припуститися помилки. Почнемо?

Орієнтуємось на тяговий клас

Оранка – процес досить складний, хоч і здається простим з технічного погляду. Тут важливо правильно розрахувати силу машини, щоб вона впоралася з певним типом ґрунту. І у цьому нам допоможе тяговий клас.

Тягові класи мінітракторів можуть розташовуватися в діапазоні від 0,2 до 1. Безумовно, ця характеристика залежить в основному від потужності трактора. У переважної кількості машин сила може бути від 10 до 24 к.с. Іноді більше, але це вже техніка зовсім іншого рівня. Розглянемо який варіант підійде краще.

10-12 к.с.

У тракторах цього класу зазвичай встановлені двигуни марок;

  • R190;
  • R195ANE;
  • XT-15.

Все залежить від моделі трактора. Наприклад, якщо ми говоримо про популярні в Україні Скаути, то в них переважно стоїть фірмовий двигун ХТ-15 з максимальною потужністю 12 к.с. До речі, якщо на двигунах такого плану написано позначку 15 і більше кінських сил, то ймовірно вас обманюють.

Трактори такого типу непогано справляються з м'яким ґрунтом і можуть працювати до 45 хвилин без перепочинку. Після невеликої перерви можна приступати до роботи знову. Ідеально підійдуть для невеликих городів та садових ділянок.

15-20 к.с.

А до таких тракторів вже можна підключати плуг із одноточковою системою кріплення. Працюють вони більш ефективно протягом 2,5 години без перерв. Як правило, машини такого плану оснащуються двигунами:

  • ZS1100-T;
  • ZS1115-T;
  • CF138-2 (для тракторів Shifeng).

24 к.с.

Трактори з такою потужністю обладнані досить важким двигуном марки KM385BT. До речі, на його базі працюють багато моделей від китайських виробників, таких як Lovol, Zoomlion та Dongfeng. Важить двигун 250 кг і тим самим виступає додатковим обтяжувачем мінітрактору. Саме такі моделі справляються найкраще з різними ґрунтами.

Багато фермерів зазначають, що трактори з 24 сильним двигуном багато в чому повторюють функціонал моделей, що видають 35 л. І при цьому вони ще й коштують дешевше. То навіщо тоді переплачувати?

Виробники