Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Мінітрактор на гусеницях: аргументи за та проти

Вибираючи міні універсал для домашнього господарства, багато фермерів керуються кількома принципами: надійністю складання, ремонтопридатністю, функціональністю та доступною ціною. Всі ці потреби, як правило, задовольняють колісні трактори.

Мінітрактор на гусеницях: аргументи за та проти

Тим не менш, багато великих японських, китайських, російських і навіть українських виробників - Yanmar, Iseki, YTO, Hysoon, Уралец, Земляк, ДТЗ - випускають також і гусеничну мототехніку. У яких ситуаціях гусеничні проставки дійсно необхідні, а в яких - краще обійтися колісною моделлю, з'ясовуємо сьогоднішню статтю.

Переваги гусеничного мінітрактору

Агрегат на гусеничному ходу чудово справляється з:

  1. Роботою в глибокому або мокрому снігу, на льодовому покритті, товстому шарі опалого листя і в заболоченій місцевості за рахунок кращого зчеплення металевих ланок з поверхнею.

  2. Перетягуванням великих вантажів або оранкою переущільнених ділянок завдяки вищому тяговому зусиллю.

  3. Складним ландшафтом через те, що площа дотику полотна гусениці із землею більша за колесо. До того ж, сила ковзання виграє у сили кочення на горбистих та похилих ділянках.

  4. Обробітком ґрунтів, схильних до вимивання або вивітрювання. Гусеничний трактор краще розподіляє вагу, тому не ущільнює ґрунт і залишає лише два рівні сліди.

Недоліки гусеничного ходу

Незважаючи на очевидні переваги, мінітрактор з гусеничними проставками абсолютно безпорадний у ситуаціях, коли потрібні:

  1. Висока швидкість пересування - наприклад, під час обприскування великих полів. Максимум, який можна вичавити на гусеницях – 10 км/год.

  2. Економічність та комфорт. З гусеничним універсалом ви гарантовано отримаєте високу витрату палива та шум від перекочування гусеничних ланок.

  3. Транспортування машини до місця роботи дорогами загального призначення. На жаль, гусеничний транспорт може пересуватися лише полями.

Але якщо ви твердо вирішили не купувати колісний мінітрактор, можемо порадити вам комплексне рішення: трактор на колісно-гусеничному ходу або гумометалевих стрічках.

Виробники