Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Мінітрактор & трактор: що краще

Для сучасних аграріїв важлива швидка та ефективна робота на полях. Щоб автоматизувати працю, багато хто купує спецтехніку: вона значно прискорює роботу і робить її продуктивнішою.

Мінітрактор & трактор: що краще

Підготовка ґрунту до посівів, збирання врожаю, заготівля кормів: все це можливо з тракторами, які оснащені спеціальним навісним обладнанням.

При покупці трактора виникає питання: «Що краще – купити невеликий мінітрактор чи доплатити та взяти повноцінну аграрну машину?». На це немає однозначної відповіді, але спробуємо розібратися.

Порівняння двох видів техніки

Купівля компактного та маневреного мінітрактора повністю виправдана, якщо фермер має невелике приватне господарство з ділянкою не більше 3-4 га. Для такої площі невеликого трактора буде цілком достатньо.

Якщо ви не плануєте розширювати невеликі угіддя, немає сенсу купувати габаритний трактор. Придивіться до компактних моделей з потужністю 18-24 к.с. Перед покупкою техніки, визначтеся із завдання, яке вона буде виконувати.

Крім стандартної навішування у вигляді плуга, сіяли та ґрунтофрези, можна придбати інструменти для прибирання снігу, причепи для транспортування вантажу та багато іншого. Все це розширює функціонал мінітрактора, роблячи його таким самим ефективним, як і повнорозмірний агрегат.

Великий трактор має велику тягу і здатний впоратися з об'ємними полями швидше мінітрактора. Повнорозмірна машина підійде для ведення сільськогосподарського бізнесу та складних завдань. Великий трактор ефективний для поля, але, на відміну від компактного варіанту, не зможе вести ряд садових робіт через свої розміри.

Купівля трактора

Вибирайте машину, виходячи зі своєї мети. Для новачків є два варіанти: купити потужний міні або взяти бюджетний великий трактор. Перший вміє робити практично те саме, що й друге, тільки на меншій площі. Якщо ви володієте великими угіддями або агропідприємством, краще купувати великий трактор. У будь-якому іншому випадку немає сенсу платити більше.

 

Виробники